31.10.2016 - 17:08
|
Actualització: 01.11.2016 - 21:34
El corredor de Sant Boi de Llobregat Pau Capell es va trobar involucrat en un incident en el Campionat del Món de Trail Running de Portugal, disputat el cap de setmana passat a Braga. Capell, que va córrer representant la selecció espanyola, duia una senyera enganxada a la motxilla. En un dels avituallaments, algú del públic va cridar, en espanyol: ‘Pren-li la bandera de Catalunya. Arranca-la-hi!’ L’esportista explica a VilaWeb com va viure la situació.
http://www.dailymotion.com/video/x4zxly3_treu-li-la-bandera-catalana_news
‘Era al quilòmetre trenta’, explica Capell. ‘Jo vaig sortir amb la motxilla amb la bandera espanyola i m’hi vaig posar una petita cinta amb la catalana, perquè em sento català.’ A l’aturada, un membre de la selecció que l’ajudava a avituallar-se, va sentir el crit del públic. ‘En aquell moment vaig dir que no me l’arrenquessin i em van fer cas, però al següent avituallament la van tallar amb unes tisores. Em vaig emprenyar una mica’, reconeix.
Era la primera cursa amb el combinat espanyol en què participava Capell. En total eren cinc esportistes i explica que s’hi va sentir molt còmode perquè l’ambient era molt bo. ‘He anat molt il·lusionat a aquest mundial i tot l’equip s’ha portat extraordinàriament bé’, diu. Tanmateix, reconeix que l’incident de la senyera el va deixar una mica decebut. ‘No era cap element independentista: simplement, un símbol català perquè m’hi sento, i no pensava que me la prenguessin.’ Considera que és un fet totalment polític: ‘No és ni personal ni esportiu. Jo només penso en l’esport, no en la política.’ La normativa de la International Association of Ultrarunners (IAU) no especifica que no es puguin dur aquesta mena de símbols durant la cursa. Tampoc el reglament de la International Skyrunning Federation (ISF), que organitzava la cursa.
Capell ja ha dit més d’una vegada que li agradaria competir amb la selecció catalana. Aquest estiu va guanyar la prestigiosa cursa de l’Ultratrail del Mont Blanc anomenada Sur les Traces des Ducs de Savoie, de 119 quilòmetres. Capell va travessar la línia d’arribada amb la bandera estelada. ‘Jo he nascut a l’estat espanyol i al meu DNI hi diu que sóc espanyol, però em sento català’, explica. ‘El problema és que actualment formem part d’un país que és Espanya i per competir amb els millors he d’anar amb la selecció espanyola. Si Catalunya fos un estat, és clar que correria amb Catalunya.’ De la mateixa manera s’expressava en una entrevista a VilaWeb.
A Portugal, Capell va acabar onzè i va contribuir així que la selecció espanyola guanyés la medalla d’argent del campionat del món.