18.05.2017 - 12:04
MADRID, 18 (EUROPA PRESS)
El consum de vi en alimentació va créixer un 5,2% en valor el 2016, fins als 1.026,1 milions d’euros i un 0,3% en volum, fins als 379,4 milions de litres, impulsat per la bona marxa dels vins amb denominació d’origen i espumosos i caves, segons les dades del panell de consum alimentari del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, analitzats per l’Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OeMv).
En concret, els espumosos i caves i els vins amb denominació d’origen no espumosos són els productes que lideren el creixement del consum en aquest canal, ja que es van consumir 140,4 milions de litres de vi tranquil amb DOP i es van gastar 560 milions d’euros en aquest tipus de producte, a un preu mitjà de 3,99 euros per litre. Pel que fa al 2015, es registra un augment del 2% en volum i del 5,8% en valor, la qual cosa porta a un augment del preu mitjà del 3,6%.
Respecte als espumosos i caves, aquests augmenten un 18,6% en volum, fins als 27,7 milions de litres, i un 19,9% en valor, fins als 145,7 milions d’euros, gràcies a un extraordinari mes de desembre, la qual cosa suposa un augment per al preu mitjà de l’1,1% fins als 5,37 euros per litre.
L’informe mostra que es registra una evolució negativa per als vins tranquils sense DOP en termes de volum, el consum del qual en alimentació va caure un 3,2% en volum, fins als 178,6 milions de litres, encara que va créixer un 0,6% en valor, fins als 218,5 milions d’euros, amb un preu mitjà un 4% superior (1,22 euros per litre).