El conseller delegat del Sabadell veu “difícil” sostenir el creixement econòmic “si no creixen els salaris”

  • Aposta per una "agenda reformista de llarg termini", que requereix "consens polític"

VilaWeb
Redacció
15.09.2017 - 17:06

Aposta per una “agenda reformista de llarg termini”, que requereix “consens polític”

VIGO, 15 (EUROPA PRESS)

El conseller delegat del Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha advertit aquest divendres que “difícilment” es pot sostenir el creixement de l’economia “si no creixen els salaris”, i ha advocat per engegar una “agenda reformista de llarg termini” en aquest sentit.

Així ho ha manifestat durant la seva intervenció en un esmorzar amb empresaris, organitzat per Faro de Vigo i Sabadell Gallego, en el qual ha afirmat que la política monetària expansiva “genera creixement, però no es tradueix en increment de salaris, i això és la primera vegada que passa”.

Segons ha apuntat, “a Espanya es pot dir que no pugen els salaris perquè la taxa d’atur encara és alta”, però ha alertat que “si el món no resol això, perquè millorin els salaris, serà un problema”.

Guardiola ha apostat per adoptar una “agenda reformista de llarg termini”, que abasti qüestions com l’educació, l’augment de la qualitat dels sectors productius i l’increment d’ocupacions de major qualificació. “Són elements que requereixen de consens polític”, ha postil·lat.

BREXIT

D’altra banda, el conseller delegat del Sabadell també s’ha referit al Brexit, i ha constatat que és “un procés de renegociació brutal d’acords comercials”, molt difícil d’afrontar “segons els experts”.

A aquest respecte, ha augurat que “se cercarà un model d’aterratge suau i que va a durar molt temps”. A més, ha recordat que el Brexit “tampoc ha suposat un caos”, perquè l’economia del Regne Unit “segueix creixent” i manté una baixa taxa d’atur.

Guardiola ha fet aquestes consideracions en el col·loqui posterior a la seva intervenció sobre el futur del sector financer i sobre el model de Banc Sabadell.

Segons ha assenyalat, els reptes futurs de la banca passen per reduir els actius problemàtics per guanyar rendibilitat, afrontar l'”enorme pressió regulatòria”, els tipus d’interès baixos i la “disrupció digital”, que significa nous clients, però també nous competidors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor