15.12.2022 - 12:31
|
Actualització: 15.12.2022 - 12:40
El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, que avui ha participat en la cimera entre les Illes Balears i el País Valencià, ha reconegut que els hospitals valencians viuen un cert tensionament, però ha negat que hi haja cap col·lapse perquè els equips directius tenen marge per a gestionar-ho.
La situació més complicada és a l’Hospital General que en les últimes hores tenia més de setanta pacients ingressats a urgències perquè no hi havia llits disponibles per a ser hospitalitzats.
També la direcció de l’hospital La Fe, que té mil habitacions individuals ha decidit de convertir-ne unes quantes en doble per a absorbir les hospitalitzacions derivades de les malalties respiratòries.
A localitats com Elda, Vinaròs o Manises, també s’estan doblant les capacitats de les habitacions, i a l’Hospital de la Ribera, ahir hi havia 37 pacients pendents d’una habitació.
Plans flexibles
Davant això, el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha confirmat que hi ha un augment de casos de problemes respiratoris coneguts com la triple infecció: grip, covid i sincicial. I ha dit també que el màxim de l’onada de grip que s’esperava que arribara després de Nadal s’ha avançat. Amb tot, ha negat el col·lapse. “Hi ha pics de demanda que fan que els gestors dels hospitals s’hi adapte. La pandèmia ens va mostrar que un pla estratègic individualitzat a la demanda i a cada departament, és el que millor funciona”. Aquests plans preveuen tot de mesures que van des de la reestructuració del sistema d’hospitalització a la disminució de pràctiques programades no urgents i fins i tot, intervencions quirúrgiques programades.
Mínguez ha atribuït a aquests plans el fet que algunes persones siguen hospitalitzades a urgències. “Les persones que són a urgències i no tenen habitació, sí que tenen assistència. No tens el llit d’hospitalització, estan en unitats d’observació i tenen l’assistència sanitària correcta”, ha dit.
El conseller ha descrit la situació actual com a general a tota Europa. “Ara tenim la possibilitat de monitorar-ho molt tot, però els pics els hem tingut i els tindrem sempre”.