El Consell prorroga un any el conveni que permet als jutges retardar desnonaments d’afectats sense recursos

  • El ple del Consell ha acordat este divendres prorrogar un any més el conveni firmat en 2016 entre la Generalitat, el Consell General del Poder Judicial i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que permet als jutges retardar els desnonaments i buscar solucions per als afectats sense recursos.

VilaWeb
Redacció
15.09.2017 - 14:59

VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)

El ple del Consell ha acordat este divendres prorrogar un any més el conveni firmat en 2016 entre la Generalitat, el Consell General del Poder Judicial i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que permet als jutges retardar els desnonaments i buscar solucions per als afectats sense recursos.

El document de col·laboració establix que els jutges valencians podran aplicar una nova prorroga d’un any de durada en aquells processos de desnonament “en els quals els afectats no disposen de recursos” mentre l’administració busca solucions per a cada cas “i evitar, així, que ningú a la Comunitat Valenciana es quede desemparat a conseqüència d’un procés judicial”, segons ha informat el Consell.

El conveni inclou un protocol d’actuació en aquells casos que, amb motiu d’un desnonament derivat d’un procediment d’execució hipotecària o per falta de pagament del lloguer, i quan l’autoritat judicial tinga coneixement d’una situació “d’especial vulnerabilitat o exclusió social”, siga necessària la intervenció de la xarxa assistencial de la Generalitat.

En estos casos, el jutge comunicarà esta circumstància als servicis socials autonòmics o a l’ajuntament de la localitat on residisquen les persones afectades perquè reben ajuda i, si es complixen els requisits, “puguen ser beneficiats per un programa de reallotjament d’afectats per execucions hipotecàries en el parc públic de vivendes de la Generalitat”.

El conveni també arreplega la intervenció de la FVMP a fi que els ajuntaments valencians participen en l’intercanvi d’informació referida a l’estructura dels programes d’assistència social que cadascun dispose.

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques treballa perquè els servicis d’orientació jurídica de la Generalitat disposen “de tota la informació necessària per a transmetre-la als possibles afectats per una situació d’este tipus, així com els formularis per a sol·licitar ajuda”.

També es compta amb la participació dels Col·legis d’Advocats i Procuradors perquè estos operadors jurídics coneguen que l’autoritat judicial compta amb una ferramenta processal per a pal·liar els dramàtics efectes d’un desnonament.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor