El Consell Escolar aprova el document final del debat ‘Ara és demà’ sense l’aval de sindicats

  • El Consell Escolar de Catalunya (CEC) ha aprovat per majoria el document final del debat sobre l'educació 'Ara és demà' encarregat per la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat, amb el vot contrari particular dels sindicats Ustec·Stes, CCOO i la UGT.

VilaWeb
Redacció
18.07.2017 - 13:59

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

El Consell Escolar de Catalunya (CEC) ha aprovat per majoria el document final del debat sobre l’educació ‘Ara és demà’ encarregat per la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat, amb el vot contrari particular dels sindicats Ustec·Stes, CCOO i la UGT.

El debat ‘Ara és demà’ va ser encarregat per la llavors consellera, Meritxell Ruiz, per abordar “sense restriccions” econòmiques o normatives el futur de l’educació a Catalunya, que es va iniciar amb una sèrie de ponències a càrrec d’experts que han rebut aportacions de la comunitat educativa.

Fonts de la Conselleria d’Ensenyament han explicat a Europa Press que el proper pas serà la publicació del document, un cop s’introdueixin les esmenes aprovades en el ple i s’esgoti el termini per presentar vots particulars, i posteriorment el presentaran a la consellera Clara Ponsatí.

Ustec·Stes ha assegurat en un comunicat que va votar en contra del document en el ple del CEC d’aquest dilluns perquè el procés de redacció i debat li genera desconfiança, parteix d’un “mal diagnòstic” de les necessitats de l’educació catalana i no gaudeix de consens en la comunitat educativa.

El sindicat CCOO de Catalunya també va votar en contra del document final per que el procés s’ha desenvolupat sota “una falsa imatge de participació” de la comunitat educativa, amb presses i sense tenir en compte la situació actual real del sistema educatiu català.

La UGT de Catalunya ha esgrimit el seu vot en contra perquè el document final no recull propostes fermes de reconeixement del professorat, no comparteix la figura del director que recull i aposta per fer canvis en les etapes educatives “sense explicar els beneficis ni aportar els recursos necessaris per dur-lo a terme”.

Una de les cinc ponències de l”Ara és demà’ plantejava que l’educació obligatòria s’ampliés fins als 18 anys i també incloure el curs de P2 en l’etapa infantil.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor