El Congrés tractarà de reactivar aquesta setmana la comissió sobre Fernández Díaz, bloquejada des de fa un mes

  • Després de rebre el gruix de la documentació sol·licitada, els grups hauran de decidir si citen els comissaris i alts càrrecs d'Interior

VilaWeb
Redacció
21.05.2017 - 12:32

Després de rebre el gruix de la documentació sol·licitada, els grups hauran de decidir si citen els comissaris i alts càrrecs d’Interior

MADRID, 21 (EUROPA PRESS)

El Congrés tractarà de reactivar dimecres que ve la comissió d’investigació sobre el suposat ús partidista del Ministeri de l’Interior en l’etapa de Jorge Fernández Díaz, que es troba embussada des de fa un mes.

En la seva última reunió, la del passat 18 d’abril, els comissionats no van ser capaços de posar-se d’acord sobre els compareixents que pretenien que desfilessin per la comissió i l’única cosa que van aconseguir resoldre, amb l’oposició del PP, va ser ampliar la seva durada fins al proper mes de desembre. Fins llavors, el termini previst era finals de juny.

COSIDÓ, SÍ O NO?

Després de les explicacions donades ja per l’exministre Jorge Fernández Díaz i l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya (Oac) Daniel de Alfonso el passat 5 d’abril, el PP no creu necessari cridar a ningú més, sobretot perquè defensa que “no hi ha cas”.

Del seu costat, el PSOE reclamava, d’entrada, citar l’exdirector de la Policia Nacional Ignacio Cosidó i no cridar a cap altre compareixent almenys fins a tenir en el seu poder tota la informació sol·licitada, una posició que compartia amb Cs però no per Units Podem, que va optar per l’abstenció.

Per argumentar la seva posició, els de Pablo Iglesias van assenyalar que no havien volgut recolzar la compareixença de Cosidó –a qui ells també reclamaven– en la creença que existeix “un pacte tàcit” entre el PP, el PSOE i Cs per tancar amb ell la comissió.

HA ARRIBAT MÉS DOCUMENTACIÓ

Per tant, la compareixença de Cosidó no va tirar endavant, però tampoc les sol·licituds tant d’Units Podem com d’ERC i el PDeCAT de citar, entre uns altres, a l’exministre socialista Alfredo Pérez Rubalcaba ni a excomisarios policials com José Villarejo o Eugenio del Pi, a les quals es van oposar tant el PP com Cs, mentre que el PSOE va optar per abstenir-se.

Amb aquest panorama, el president de la comissió, Mikel Legarda (PNB), va decidir donar-se un termini inicial de dues setmanes per veure si durant aquest temps rebia més documentació i decidir llavors quan convocar una nova reunió per tractar de desembussar la situació.

Finalment, el nacionalista basc ha decidit citar els grups dimecres que ve a les onze del matí després d’haver rebut bona part de la informació requerida, amb l’esperança de reavivar aquesta comissió.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor