26.12.2015 - 02:00
|
Actualització: 26.12.2015 - 21:03
En el tradicional Concert de Sant Esteve al Palau de la Música Catalana, interpretat pels cors de l’Orfeó Català, s’han tornat a veure moltes estelades i a sentir-se crits d’independència del públic després del ‘Cant de la senyera’, com ja és habitual aquests últims anys:
Enguany, el concert tenia una particularitat diferent i és que volia ésser l’edició més màgica. Per dur-ho a terme s’ha comptat amb la col·laboració especial de l’il·lusionista Mag Lari. L’encara director de l’Orfeó Català, Josep Vila, recordava en la presentació que l’ADN del Concert de Sant Esteve és ‘la música religiosa i d’inspiració poètica i cançons populars relacionades amb el Nadal’.
El Mag Lari, per la seva banda, va assenyalar que el fil argumental del concert era la màgia: ‘Jo hi porto la màgia de la mà: la gent des de casa em veurà com si estigués entre caixes i fent bromes entre els cantants; i la gent des del Palau veurà coses que van passant durant el concert que són màgiques.’ De fet, les parts que es veuran en directe del Mag Lari per TV3 són gravades perquè ell a la mateixa hora actuarà al Condal de Barcelona amb el seu espectacle ‘Ozom’.
Vila, també en declaracions a l’ACN, va dir que ara fa dos anys va començar el que va ser un experiment i era la combinació de la música amb alguna mena d’art no musical. El primer any va ser el teatre, el segon la poesia i enguany se’ls va ocórrer de parlar de la màgia i fer-ho a través d’un il·lusionista. El primer que els va venir al cap va ser el Mag Lari.
El director de l’Orfeó deia que al concert ‘la màgia i la música se superposen’: ‘Podria no haver-hi la màgia i la nostra obligació seria dissenyar un concert del màxim interès amb els seus punts culminants, de llum, de foscor i climàtics. La màgia, el que fa és fer-ho més bonic, màgic i especial.’
El concert
Vila recordava que l’ADN del Concert de Sant Esteve, ideat per ell mateix i l’equip de directors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, era la música religiosa, música d’inspiració poètica i cançons populars relacionades amb el Nadal. ‘Cada any hi ha uns autors, la majoria catalans.’ Després s’interpretaran obres del compositor John Rutter i hi ha un parell d’obres que s’estrenaran que han estat encarregades expressament per al concert: uns arranjaments de nadales catalanes per als més petits de Xavier Pastrana i d’una peça instrumental escrita per Jordi Bello.
Com és costum, el concert s’ha tancat amb el ‘Cant de la senyera‘, ‘El noi de la mare’ i ‘Santa nit‘, una de les nadales més famoses del món.