29.11.2017 - 13:03
|
Actualització: 29.11.2017 - 13:08
El Col·legi d’Economistes de Catalunya diu que veu ‘agosarat’ dir que es poden produir deslocalitzacions d’empreses per la situació política, en resposta a les declaracions de la patronal Foment del Treball que va advertir ahir del risc que les empreses moguessin també els seus centres productius. ‘Una deslocalització té un cost molt elevat, ara per ara se’m fa molt difícil veure-ho’, ha afirmat el membre de la Comissió d’Economia Catalana del Col·legi Jordi Goula.
L’organisme ha fet una crida a fugir d’alarmismes i s’ha mostrat confiat en la bona ‘musculatura’ de l’economia catalana. ‘El mes d’octubre ha estat un mes de normalitat amb perfil baix’, ha destacat el president de la Comissió d’Economia del Col·legi, Modest Guinjoan. Tot i l’empitjorament d’alguns indicadors, per ara la incidència de la incertesa ha estat limitada. D’altra banda, han reconegut que el boicot a productes catalans ‘és una realitat’, si bé no han concretat l’abast.
Foment del Treball demana sentit comú
El director d’Economia de Foment del Treball, Salvador Guillermo, va demanar ahir als partits polítics que concorren a les eleccions del 21-D que siguin conscients de l’impacte que tindria que les empreses que ja han traslladat la seu social i fiscal fora de Catalunya moguessin també els seus centres productius’.
Sobre l’aplicació de l’article 155, Guillermo va remarcar que s’ha frenat la sortida d’empreses cap a fora de Catalunya des de la seva entrada en vigor. ‘Ha continuat un degoteig, però cada cop menys important. També hi ha hagut partits que han renunciat a una declaració unilateral d’independència i això pot haver ajudat. Sembla que cada cop s’imposa més el sentit comú’, va dir Guillermo.