21.03.2017 - 16:17
VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)
El Col·legi de Metges de València ha elaborat un vídeo amb cares conegudes per a conscienciar a pacients i a metges del greu problema de les agressions a estos professionals, així com de les conseqüències que tenen, segons ha informat la institució col·legial en un comunicat.
Esta campanya s’engega davant l’augment del 30% d’agressions a metges en l’últim any en la província de València. Per això, l’objectiu del vídeo és conscienciar la societat que el metge “no és culpable” de les conseqüències de la gestió sanitària que generen “fàstic i empipament” entre els usuaris de la Sanitat, com són les llistes d’espera, demores en proves mèdiques i cues en les urgències dels centres sanitaris, entre uns altres.
Així mateix, pretén també animar el metge a denunciar qualsevol agressió ja siga física i verbal, ja que “es denuncien moltes menys agressions de les quals es produïxen”. En este sentit, en el vídeo també han participat metges valencians com la doctora Anna Lluch, el doctor José Mir i el professor Santiago Grisolía, que animen als companys a denunciar qualsevol tipus d’agressió que patisquen en el seu àmbit laboral.
De la mateixa manera, la presidenta del Col·legi de Metges de València, Mercedes Hurtado, ha ressaltat l’agraïment per la col·laboració desinteressada de personatges coneguts en esta campanya. Així, ha agraït la seua participació als presentadors valencians Ximo Rovira i Carmen Alcayde, la cantant Sole Giménez, l’humorista Eugeni Alemany, l’esportista paraolímpic David Casinos, el xef Ricard Camarena, l’il·lustrador Paco Roca, l’entrenador del València CF, Voro González i el portera Jaume Domenech, així com al president del Levante UD, Francisco Català.
ALTRES ACCIONS
Així mateix, s’han engegat altres accions com l’edició d’un cartell advertint de les conseqüències penals d’agredir personal sanitari. Este rètol, firmat per la presidenta i segellat pel Col·legi, va ser encartado en l’última revista col·legial amb l’objectiu de ser penjat en llocs visibles de la consulta i d’eixa manera, tractar de conscienciar als pacients de la seua responsabilitat en una agressió. El missatge anuncia que serà el Col·legi qui denuncie l’agressor a través dels seus servicis jurídics i de connivència amb l’afectat.
La corporació mèdica alerta que els últims tres anys han vingut registrant un augment de les agressions malgrat la consideració del metge com a autoritat pública reconegut en la Llei Valenciana de Salut de 2014. Malgrat açò, el passat 2016 es va registrar un augment del 30% d’agressions, computant-se un total de 18 casos, dels quals set corresponen a insults i vexacions greus, en cinc dels casos es van registrar amenaces i sis van comportar lesions físiques als agredits.