El Circ dels Horrors reposa a Barcelona un xou circense ambientat en un manicomi

  • Nega que estigmatitzi les malalties mentals perquè "és una ficció"

VilaWeb
Redacció
21.06.2017 - 14:31

Nega que estigmatitzi les malalties mentals perquè “és una ficció”

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

L’espectacle ‘Circ dels horrors: Manicomi’, que ja es va poder veure fa quatre anys a Barcelona, torna a la ciutat aquest dimecres en una carpa instal·lada al Port Vell fins al diumenge 2 de juliol.

‘Manicomi’ ha estat l’espectacle que més públic ha obtingut la companyia Circ dels Horrors, i també el que els espectadors han triat que es reposi per commemorar els deu anys de la companyia, han explicat els productors en declaracions a Europa Press.

Van triar un manicomi com a escenari per mostrar com són els actors: “Uns sonats, uns nòmades, amb canvis constants de personalitat, i amb molts àlter egos perquè a cada actor se li queda una part dels personatges que ha interpretat”, ha afirmat Silva.

El director de l’espectacle també ha afirmat que l’obra està “molt actualitzada” respecte a la que van presentar fa quatre anys, amb més audiovisuals, llums i escenografia renovada i nous números de circ.

A més, incorpora picades d’ullet als personatges que han protagonitzat els xous anteriors, conformant un “circ molt jove i contemporani, de cabaret salvatge”, ha descrit Silva.

Segons la companyia, l’espectacle de Barcelona porta 13.000 entrades venudes de les 15.000 disponibles; 350.000 persones van veure ‘Manicomi’ el 2013, i en la reposició dels 10 anys l’han vist 100.000 persones.

CRÍTIQUES D’ENTITATS DE SALUT MENTAL

La companyia nega que estigmatitzi les persones amb malalties mentals, com havia assegurat l’associació Obertament, perquè “és una ficció”.

En declaracions a Europa Press, el productor Manuel González Villanueva ha defensat: “És una ficció ambientada en el segle XVIII protagonitzada per un monstre, Nosferatu. Res té a veure amb la realitat actual”.

El creador, director i actor de l’espectacle, Suso Silva afegeix: “Si no entenguéssim que és una ficció, hauríem d’eliminar moltes pel·lícules de la cartellera o totes les referències a la paraula ‘boig’ dels hemicicles”.

El productor considera que la plataforma d’entitats de salut mental Obertament, que aquest dilluns va titllar el xou d’estigmatitzant, els ha “utilitzat per aconseguir més visibilitat”.

“Hem parlat amb moltes associacions de salut mental, però aquesta és la primera vegada que no venien disposats a arribar a un acord”, assegura González, recordant que en altres ocasions han accedit al fet que repartissin tríptics i que una veu a l’inici de l’espectacle diu que estan en contra de l’estigmatització.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor