El Cercle d’Economia confirma la candidatura de Juan José Bruguera com a única que es presenta a la presidència

  • Els comicis tindran lloc el 12 de desembre i se substituirà en el càrrec el president actual, Anton Costas

VilaWeb

Redacció

14.11.2016 - 20:04
Actualització: 14.11.2016 - 20:45

El Cercle d’Economia ha confirmat que la candidatura del president del Grup Colonial, Juan José Bruguera, és l’única que s’ha presentat a les eleccions a la presidència de l’entitat. La candidatura ha presentat l’aval de 140 socis, gairebé el triple dels 50 que exigeixen els estatuts. El juliol passat, l’encara president de l’entitat, Anton Costas, expressava el convenciment que la persona més adient per substituir-lo en el càrrec era el mateix Bruguera. L’equip que l’acompanyarà en la nova etapa del Cercle seran el mateix Anton Costas, Teresa Garcia-Milà, Cristina Garmendia, Jordi Gual, Jaume Guardiola, Amancio López, Juan-José López Burniol, Marc Puig, Francesc Rubiralta i Miquel Trias.

Al programa de la candidatura Bruguera aposta per renovar els tres objectius que van motivar la creació del Cercle durant els anys 50 del segle XX, “democràcia, economia social de mercat i Europa”.El candidat a president marca cinc objectius com a eixos prioritaris d’actuació del Cercle per als propers anys. En el primer punt es parla d’avançar cap a una economia “encara més competitiva”. En el segon s’insta a “reparar les fractures socials” que ha provocat la crisi per recuperar les classes mitjanes, “eix vertebrador del projecte europeu”, apostant sobretot per l’educació. També en aquest punt es planteja un debat sobre la viabilitat de les pensions.Com a tercer punt es parla de reformular la vida política i institucional, i es subratlla que institucions que fa 40 anys resultaven “apropiades” per a una democràcia “nova i temorosa” són “clarament inadequades” per als temps actuals.

Com a quart punt es parla del “malestar territorial” a Espanya, i aquí s’apunta a l’auge de l’independentisme a Catalunya. Es considera un exemple d’aquest malestar, però no un cas aïllat, perquè “són diverses les comunitats” que demanen “una revisió del model autonòmic”. Per això es proposa a les institucions polítiques estatals que obrin un “debat” que ha d’incorporar les veus de la societat civil, com la del Cercle mateix.Finalment, l’últim punt parla de recuperar la veu d’Espanya a Europa. Davant d’”amenaces” com el Brexit, la crisi econòmica o les “fractures polítiques” que ha “evidenciat” la crisi dels refugiats, el Cercle d’Economia aposta perquè Espanya recuperi una veu “forta” a la Unió Europea, i perquè el mateix Cercle sigui un “interlocutor natural” de les institucions europees.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor