El CCCB reflexiona sobre Llull, Dante i l’ús de la llengua popular

  • La conferència 'Dante i Llull: cultures, llengües i mons', a càrrec de Joan Francesc Mira, tindrà lloc a les 18.30

VilaWeb
Redacció
19.10.2016 - 23:33
Actualització: 15.12.2016 - 05:24

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) acull avui una conferència denominada ‘Dante i Llull: cultures, llengües i mons’ a càrrec de l’escriptor i antropòleg Joan Francesc Mira. El ponent explicarà com Dante Alighieri i Ramon Llull van ser dels primers escriptors en crear obres d’alta volada en les llengües popular, trencant a finals del segle XIII l’ús del llatí com a llengua de lectura.

Aquesta ruptura amb el llatí va permetre la fundació de les literatures nacional i també la creació d’un gran espai cultural europeu basat en la traducció i l’intercanvi de la producció escrita en les múltiples llengües. Recórrer a la llengua popular com una manera de connectar cultures i obrir-se al món.

En el mateix CCCB encara es pot visitar l’exposició ‘La màquina de pensar: Ramon Llull i l’Ars combinatoria’ —fins l’11 de desembre— que explora la interpretació i la vigència del seu pensament.

—Més informació: La contemporaneïtat a través de Ramon Llull   

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor