31.08.2023 - 10:04
|
Actualització: 31.08.2023 - 10:06
El català ha entrat al rànquing de les quaranta llengües que es fan servir més a internet, segons un estudi de World Wide Web Consortium (W3C), un consorci internacional que treballa per a desenvolupar i promocionar estàndards a internet. En una llista plagada de llengües amb estat propi, el català ocupa el lloc número 35, amb un 0,1% del volum d’activitats a internet. Encapçalen el rànquing l’anglès, que acapara més de la meitat de les activitats a internet, el castellà, amb un 5,3%, el rus (4,8%), l’alemany (4,5%) i el francès (4,3%).
El català, entre les 40 llengües que es fan servir més a internet, segons un estudi de @w3c 😎 pic.twitter.com/cpS45RdPGf
— Àlex Hinojo (@AlexHinojo) August 30, 2023
Discriminació del català a Internet
El desembre de 2022 la comunitat catalanoparlant de Twitter va impulsar una campanya per a denunciar el maltractament que rep la llengua per part de Google. Setmanes abans, uns quants usuaris havien alertat que, tot i tenir el dispositiu en català, el navegador en català i la configuració de Google en català, els resultats de la cerca els mostraven les pàgines en català molt més avall que no era habitual. La campanya va ser molt seguida i Google va respondre als usuaris que treballava per solucionar el problema. Però les millores que va introduir Google van ser pràcticament imperceptibles. Com a resposta, es va fundar l’Aliança per la Presència Digital del Català amb l’objectiu de “promoure la presència de la llengua catalana als diversos àmbits del món digital” i per a fer front a la pèrdua de rellevància als resultats de cerca web.