El cantant Gerard Quintana guanya el premi Ramon Llull amb ‘L’home que va viure dues vegades’

  • Aquesta és la seva segona novel·la, després d'haver publicat ‘Entre el cel i la terra’ el 2019

VilaWeb
Gerard Quintana, aquest matí a la Rambla de Catalunya de Barcelona.
Redacció
29.01.2021 - 13:30
Actualització: 29.01.2021 - 18:02

El cantant Gerard Quintana ha guanyat el XLI premi Ramon Llull amb la novel·la L’home que va viure dues vegades. Aquesta és la seva segona novel·la publicada; la primera, Entre el cel i la terra, editada per Columna, va tenir el favor del públic. Amb 60.000 euros, el premi, que convoca l’editorial Planeta, és un dels més ben dotats en llengua catalana. La quantitat tan elevada del premi ha fet que, aquests darrers anys, l’obtinguessin personatges amb una important dimensió pública o autors de novel·les que han esdevingut best-sellers (Xavier Bosch, Víctor Amela, Pilar Rahola, Martí Gironell, Rafel Nadal). El cantant del grup Sopa de Cabra no n’és una excepció. El jurat del premi Ramon Llull és format per Carles Casajuana, Pere Gimferrer, Gemma Lienas, Isona Passola, Núria Pradas, Carme Riera i Emili Rosales.

L’home que va viure dues vegades, segons ha explicat Quintana, és “una novel·la vital que ens parla de les segones oportunitats, de l’amor incondicional i dels somnis que ens sacsegen”. L’argument: Eivissa, 1999. La Maria i els seus fills, l’Àngel i l’Alba, de cinc i set anys, arriben una tarda plàcida de setembre a la platja després de saber que el vol del pare, en Salvador, ha estat anul·lat i que torna amb el darrer avió de la nit. El que passarà en aquella petita cala ho canviarà tot per sempre.

També sabem que la novel·la se centra en la història de Salvador Martí, el fill que haurà de lluitar contra el destí quan rep una herència enverinada del seu pare; el noi que, avergonyit del món, trobarà ben aviat refugi a les pàgines dels llibres.

La història va sorgir fa deu anys durant una experiència que el cantant va viure a Eivissa, amb la seva família. Alhora, beu de les lectures que va fer quan era un nen, d’aquelles que li llegia el seu oncle, el llibreter Pere Rodeja, que va ser propietari de la llibreria Geli de Girona. “Aquella llibreria contenia 200.000 llibres i l’oncle sempre em deia que si algun dia algú s’hi quedava tancat, podria entendre tot el que passava al món.”

L’home que va viure dues vegades arribarà a les llibreries el 3 de març.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor