23.05.2017 - 18:27
Loppacher demana que la directiva europea doni més poder als reguladors per retirar continguts
BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)
El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, ha advertit aquest dimarts d’una proliferació del discurs de l’odi, que es veu ampliat pels nous mitjans digitals, especialment per plataformes d’intercanvi de vídeos i xarxes socials, ha informat l’organisme regulador en un comunicat.
“Aquest és un fet totalment inadmissible en una societat que es vol cada vegada més justa i inclusiva”, ha dit en la X Taula per la Diversitat en l’Audiovisual aquest dimarts que, presidida per Loppacher i la consellera del CAC Carme Figueras, ha analitzat les mesures per lluitar contra el discurs de l’odi.
En la seva intervenció, ha demanat que la Directiva europea de serveis de comunicació audiovisual permeti que les autoritats audiovisuals puguin ordenar la retirada immediata de continguts que inciten a l’odi o perjudiquen menors.
També ha elogiat la revisió que s’està duent a terme de la Directiva europea, que per primera vegada inclourà les plataformes d’intercanvi de vídeos, com a YouTube.
La nova directiva insta a prendre mesures per protegir als menors i lluitar contra els continguts que incitin a la violència o a l’odi contra les persones en funció del sexe, la raça, el color, la religió o l’origen nacional o ètnic.
“En un país com el nostre, que ara es debat sobre com projectar-se en el futur, crec que que cal reforçar i projectar la identitat pròpia, la qual cosa ha de permetre reconèixer i alhora promoure la diversitat interna”, ha dit.
ATEMPTAT DE MANCHESTER
Loppacher, que ha titllat d'”execrable” l’atemptat de Manchester, ha defensat que els mitjans públics tenen l’obligació de promoure la convivència cívica i el desenvolupament plural de la societat, així com d’usar un llenguatge inclusiu per a totes les persones, amb independència del seu origen.
En aquest sentit, ha afirmat que en les graelles televisives cada vegada hi ha més programes dedicats específicament a la integració i a la interculturalitat, encara que ha afegit: “Encara hi ha molt marge per a la millora, ja que sovint es visibilizar segments socials determinats i es minimitza la presència d’uns altres”.
PREMIS A la DIVERSITAT
En el transcurs de la jornada, s’han lliurat els IX Premis per la Diversitat Audiovisual que, en la categoria de Televisió, ha guanyat el programa ‘Latitud’s’ de TVC pel reportatge ‘Teixint cohesió a Salt’.
En la categoria d’Radio, ha guanyat el programa ‘Món possible’ de Ràdio 4; en el de Producció audiovisual, el documental ‘Quan Lesbos era una porta a l’esperança’; en el de webs, la pàgina ‘vinclesdiversitat.org’, i el de Trajectòria ha recaigut en el PEN Català.