15.03.2018 - 16:00
|
Actualització: 15.03.2018 - 18:03
Som al bell mig de la Quaresma i, per tant, en plena temporada de bunyols. Però de bunyols n’hi ha de dues menes: els de vent i els que es coneixen popularment com els ‘de l’Empordà’. Aquests segons, molt típics de les comarques gironines, tenen la seva fira a Figueres. Es fa dissabte, dura tot el dia, i a més de la degustació i la venda de quilos de bunyols també hi ha parades d’artesania i de productes d’alimentació.
Els bunyols de l’Empordà es diferencien dels de vent perquè són molt més amassats. Mentre que els de vent són lleugers i a vegades farcits de nata, crema o xocolata, els de l’Empordà són molt més contundents. També es caracteritzen per ser més aromàtics: a la massa s’hi ratlla pell de llimona i s’hi posa matafaluga. De fet, és aquest derivat de l’anís que els dóna un gust únic, característic i inconfusible.