El bunyol de l’Empordà té la seva fira

  • Aquesta variant de bunyols és típica de les comarques gironines

VilaWeb
Redacció
15.03.2018 - 16:00
Actualització: 15.03.2018 - 18:03

Som al bell mig de la Quaresma i, per tant, en plena temporada de bunyols. Però de bunyols n’hi ha de dues menes: els de vent i els que es coneixen popularment com els ‘de l’Empordà’. Aquests segons, molt típics de les comarques gironines, tenen la seva fira a Figueres. Es fa dissabte, dura tot el dia, i a més de la degustació i la venda de quilos de bunyols també hi ha parades d’artesania i de productes d’alimentació.

Els bunyols de l’Empordà es diferencien dels de vent perquè són molt més amassats. Mentre que els de vent són lleugers i a vegades farcits de nata, crema o xocolata, els de l’Empordà són molt més contundents. També es caracteritzen per ser més aromàtics: a la massa s’hi ratlla pell de llimona i s’hi posa matafaluga. De fet, és aquest derivat de l’anís que els dóna un gust únic, característic i inconfusible.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor