El Berguedà inaugura la campanya de la cuina de la caça i la tòfona

  • Onze restaurants ofereixen plats on els ceps, rovellons i carlets conviuen amb la carn de caça i la tòfona

VilaWeb
Redacció
29.11.2018 - 18:00
Actualització: 29.11.2018 - 22:57

La llei estableix que la temporada de la collita de la tòfona va del 15 de novembre al 15 de març, i per això cada any, a partir de la segona quinzena de novembre, diversos restaurants del Berguedà comencen la campanya de la cuina de la tòfona. A aquesta campanya, s’hi afegeix la de la carn de caça, que amb l’arribada del fred arriba al seu punt òptim, i la temporada de bolets, que enguany és especialment llarga. Per això els ceps, rovellons i carlets conviuran als plats amb la carn de caça i la tòfona.

La campanya té per objectiu difondre els diversos productes de temporada de la comarca i, molt especialment, la tòfona. Les possibilitats gastronòmiques d’aquest fong són relativament desconegudes i molt sovint se l’associa amb una menja elitista. Però res va més lluny de la realitat, perquè tot i que la tòfona en conserva ha estat utilitzada de sempre en la cuina més tradicional, avui l’ús d’aquest producte fresc ha obert noves possibilitats en l’àmbit gastronòmic. A més, ara és quan la tòfona nega, una de les variants més apreciades, és en el millor moment de maduració.

Hi participen onze restaurants repartits per municipis de tota la comarca: ca l’Amagat Rústic Gastrohotel i el restaurant Niu Nou de Bagà; l’hostal la Muntanya de Castellar de N’Hug; el restaurant els Roures d’Espinalbet; el restaurant la Cabana i el restaurant Terra de Berga; el restaurant el Racó de l’Avi de Guardiola de Berguedà; el restaurant Sant Cristòfol de Santa Maria de Merlès; el restaurant Hostal Cal Fuster de Serrateix; el restaurant cal Candi i el restaurant del Molí del Cavaller de Vilada.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor