El barri xino, transgressor i avantguardista

  • Paco Villar explora el dancing de Barcelona a La Criolla dels anys ’30

VilaWeb

Redacció

27.04.2017 - 02:00
Actualització: 28.04.2017 - 09:40

El 2010 Paco Villar, el conegut historiador de la ciutat de Barcelona, es va assabentar de l’aparició d’un àlbum de firmes de la sala de ball La Criolla, a través d’un article de Lluís Permanyer a La Vanguardia. Aquest el va posar en contacte amb el seu propietari Xavier Visa, que va posar a la seva disposició el document inèdit.

L’autor havia sentit parlar de l’existència de tres àlbums de firmes de gran valor històric provinents de La Criolla, mentre es documentava per l’estudi sobre el Barri Xinés (La Campana, 1996) i les cafeteries de la zona (La Campana, 2009 i Viena, 2013).

Així, a inicis del 2017 pública La Criolla. La puerta dorada del Barrio chino (Editorial Comanegra en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona).

Però comencem explicant els inicis d’aquesta història policromada i oblidada, que va situar Barcelona en el mapa del turisme internacional entre els anys ’20 i ’40 del segle passat.

Podeu llegir l’article sencer a Núvol, el digital de cultura.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor