09.05.2022 - 15:43
|
Actualització: 09.05.2022 - 23:13
La tercera edició del Barcelona Cybersecurity Congress, organitzat per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i Fira de Barcelona, reunirà professionals, empreses i organitzacions de més de cent vint països. El congrés es farà entre el 10 i el 12 de maig a Fira Gran Via dins el marc de l’IOT Solutions World Congress (IOTSWC). La millora de la prevenció de les empreses davant dels ciberatacs centrarà els debats del Barcelona Cibersecurity Congress, on es farà una jornada d’inversió i es presentaran els informes ‘La Ciberseguretat a Catalunya’ (dimecres 11) i el Pla DonaTIC en l’àmbit de ciberseguretat (dijous 12). A Catalunya hi ha 432 empreses que treballen en l’àmbit de la ciberseguretat amb més de vuit mil llocs de feina.
Espai per al networking
Dins de les activitats programades al Barcelona Cybersecurity Congress, el dia 11 tindrà lloc la primera trobada de la comunitat Digital Catalonia Alliance (DCA)-Ciberseguretat, un espai exclusiu de networking per a membres de la comunitat de Ciberseguretat de la DCA. El dia 12 tindrà lloc la jornada d’inversió Cyber Investors Day, organitzada per l’Agència de Ciberseguretat en col·laboració amb l’Organització Europea de Ciberseguretat (ECSO, en anglès) es presentaran les empreses preseleccionades a l’esdeveniment, el qual connecta startups, scaleups i pimes europees de ciberseguretat i inversors. Les dues millors empreses participants seran nominades pels ECSO’s European Cybersecurity STARtup Award 2022.
Presentació del Pla DonaTIC en l’àmbit de ciberseguretat
El dia 12, l’estand de la Generalitat de Catalunya acollirà la presentació del Pla DonaTIC en l’àmbit de Ciberseguretat elaborat conjuntament per l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i la Direcció General de Societat Digital en el marc del Pla DonaTIC amb l’objectiu de fomentar la igualtat de gènere en el sector de la ciberseguretat des de tres vessants: donant suport al teixit empresarial (ecosistema) de la ciberseguretat per estimular la participació de les dones, atraure i promoure el talent femení cap a aquesta disciplina i fomentar les vocacions de nenes i joves en ciberseguretat.
Concurs de ‘hackers ètics’ i àrea d’expositors amb trenta empreses
Així, també el dia 11 diferents experts i professionals reflexionaran sobre la ‘Generació, captació i retenció de talent de Ciberseguretat’ en la taula rodona de talent en ciberseguretat (DCA); per la seva banda, durant el certamen els hackers ètics que participin en el ‘bug bounty’ posaran a prova la seguretat de serveis per descobrir-ne les vulnerabilitats i també hi haurà al ‘Hacking Village’ diferents espais de pràctica i aprenentatge per a la millora de competències i habilitats en ciberseguretat.
Finalment, l’àrea d’expositors oferirà a les empreses oportunitat de negoci i de relació indispensable per al creixement del sector. La zona comptarà amb la presència d’una trentena d’empreses que mostraran les solucions més innovadores en ciberseguretat i, alhora, organitzaran tallers i activitats per donar a conèixer els seus productes i serveis. Destaca la participació de ponents d’empreses líders com Fortinet, Madiant, Nespresso i Volvo.