24.03.2017 - 02:00
|
Actualització: 26.03.2017 - 12:21
El món de la cervesa artesana viu un període d’expansió i cada vegada hi ha més varietats, més elaboradors i més cerveses provinents d’indrets més variats del país. Per això, una cita especialitzada com el Barcelona Beer Festival ha viscut un creixement inusitat en els darrers anys: amb poc temps ha canviat d’emplaçament tres vegades per poder fer front a l’oferta i la demanda. Enguany s’ha traslladat a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat, on durant tot el cap de setmana es podran degustar més de 450 cerveses.
El festival funciona amb un sistema de fitxes que dóna accés a una gran barra amb més de cent tiradors. Durant els tres dies del festival hi aniran rotant les 450 varietats de cervesa participants. Com que els gustos i interessos del públic no es poden predir, no es pot avançar el moment en què serà servida una varietat concreta. Tot i això, l’organització procura que sempre hi hagi un equilibri d’estils, procedències i interessos. D’aquesta manera, es podran tastar cerveses de tot el món de varietats molt diferents: pilsner, irish red, cerveses fetes amb blat, indian pale ales, porters, làmbiques…
El Barcelona Beer Festival entén el consum de cervesa com una activitat gastronòmica i per això programa tot d’activitats al voltant de la degustació. Mentre duri el festival es faran diversos tastos guiats, presentacions de marques i conferències per difondre la cultura de la cervesa. També inclou el programa ‘Meet the brewer’, una barra autònoma on es poden conèixer elaboradors internacionals de cervesa i el producte que fan. També hi haurà estands de menjar que oferiran una gran varietat de plats: formatges, entrepans, hamburgueses, tapes asiàtiques, croquetes…