El bacallà, disseccionat en un llibre que transcendeix la cuina

VilaWeb
Redacció
15.04.2022 - 06:00

És un dels ingredients més sofisticats i imprescindibles de la gastronomia contemporània, gràcies al seu vincle amb la cuina tradicional i la seva capacitat d’adaptar-se a diverses cultures gastronòmiques. El bacallà, pescat des de fa segles al nord d’Europa, arriba a casa nostra ben salat, i gràcies a la seva capacitat de conservació s’ha fet també essencial a les comarques interiors de Catalunya.

En èpoques de penúria, el bacallà ha substituït la carn i ha tingut un rol alimentari potent. Tot això i més ho explica amb rigor i destresa la Fina Comas, autora d’ El llibre del bacallà (Edicions Sidillà, 2022), un viatge per totes les arestes d’aquest peix que interessarà tant els aficionats a la cuina com els més maldestres amb els focs.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor