El bacallà, disseccionat en un llibre que transcendeix la cuina

VilaWeb
Redacció
15.04.2022 - 06:00

És un dels ingredients més sofisticats i imprescindibles de la gastronomia contemporània, gràcies al seu vincle amb la cuina tradicional i la seva capacitat d’adaptar-se a diverses cultures gastronòmiques. El bacallà, pescat des de fa segles al nord d’Europa, arriba a casa nostra ben salat, i gràcies a la seva capacitat de conservació s’ha fet també essencial a les comarques interiors de Catalunya.

En èpoques de penúria, el bacallà ha substituït la carn i ha tingut un rol alimentari potent. Tot això i més ho explica amb rigor i destresa la Fina Comas, autora d’ El llibre del bacallà (Edicions Sidillà, 2022), un viatge per totes les arestes d’aquest peix que interessarà tant els aficionats a la cuina com els més maldestres amb els focs.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor