El 76% d’experts en IT creuen que els governs no inverteixen prou en ciberseguretat

  • Intel Security, en col·laboració amb el 'Center for Strategic and International Studies' (CSIS), acaba de presentar l'informe 'Hacking the Skills Shortage', on alerta que el 76 % els professionals 'IT' --tecnologia de la informació-- enquestats creuen que els governs no inverteixen prou a fomentar el talent en ciberseguretat.

VilaWeb
Redacció
28.07.2016 - 14:17

MADRID, 28 (Portaltic/EP)

Intel Security, en col·laboració amb el ‘Center for Strategic and International Studies’ (CSIS), acaba de presentar l’informe ‘Hacking the Skills Shortage’, on alerta que el 76 % els professionals ‘IT’ –tecnologia de la informació– enquestats creuen que els governs no inverteixen prou a fomentar el talent en ciberseguretat.

“La falta de persones amb coneixements en ciberseguretat té com a conseqüència un dany directe en les empreses, com ara la pèrdua d’informació i IP protegides”, ha assenyalat James A. Lewis, vicepresident sènior i director del programa de tecnologies estratègiques al CSIS.

Alhora, el 82% admet que existeix una carència en coneixements en ciberseguretat. “Per afrontar aquesta crisi cal promoure nous models educatius, accelerar la disponibilitat d’oportunitats de formació i proporcionar una automatització més profunda perquè aquest talent sigui usat de la millor forma possible”, ha afirmat Chris Young, vicepresident sènior i director general d’Intel Security Group.

D’altra banda, el 71% dels experts creu que aquest desconeixement és responsable de danys en les diferents organitzacions i estats, fet que els converteix en un “objectiu atractiu” per als atacs dels ciberdelinqüents. Davant d’això, cada vegada hi ha més demanda de persones especialitzades amb alts coneixements en detecció d’intrusos, desenvolupaments de programari o seguretat i mitigació d’atacs.

Una vegada detectats els punts febles, l’estudi finalitza aportant una sèrie de recomanacions per avançar en l’àmbit de la ciberseguretat. Entre elles, la incorporació de recursos educatius no tradicionals com el ‘gaming’ o els exercicis tecnològics, la diversificació en l’àrea d’estudi, així com l’oportunitat d’adquirir formació externa que augmenti els coneixements.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor