El 42,5% de les dones que avorten ho ha fet abans segons un estudi

  • El 42,5% de les dones que se sotmeten a una interrupció voluntària d'embaràs (IVE) ja s'hi havien sotmès anteriorment, com a mínim un parell de cops, segons un projecte d'investigació fet per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (Camfic).

VilaWeb
Redacció
20.06.2017 - 12:27

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

El 42,5% de les dones que se sotmeten a una interrupció voluntària d’embaràs (IVE) ja s’hi havien sotmès anteriorment, com a mínim un parell de cops, segons un projecte d’investigació fet per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (Camfic).

L’estudi ‘S’aborda la interrupció voluntària de l’embaràs des de l’atenció primària?’, presentat en les XIX Jornades de Metges Residents en Medicina Familiar i Comunitària, es va fer durant l’any 2014-2015 a un CAP urbà amb una població assignada de 24.000 pacients, i el total de dones que van sol·licitar la IVE van ser 186, i es va fer finalment a 160, segons ha informat aquest dimarts la Camfic en un comunicat.

La manera més habitual d’IVE és la farmacològica, en un 73,1% dels casos, i en la setmana sis de gestació, i la mitjana d’edat és de 27 anys, sent les dones de nacionalitat espanyola majoritària, amb un 42,4%, mentre que un 33,6% són de Sud-amèrica.

El 42,5% de les dones que es van sotmetre a la IVE ja ho havien fet anteriorment, com a mínim un parell de cops, i gairebé el 40% tenia dos o més fills: es va determinar l’estat civil de 46 pacients, de les quals un 73,9% tenia parella.

El 32,2% de les pacients que van fer una IVE no utilitzava cap mètode anticonceptiu, el 45,6% feia servir el preservatiu masculí i un 25% anticonceptius orals.

Un 51,6% va rebre consell anticonceptiu l’any previ a la IVE, majoritàriament a través de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (Assir), mentre que un 15,9% va rebre consell directament del seu equip d’atenció primària.

Una de les autores de l’estudi, Francesca Aulet, ha destacat que existeix “una alta prevalença d’IVE en la població espanyola”, ha mostrat la seva sorpresa perquè un terç no fa servir cap mesura anticonceptiva i ha vist necessària més implicació de la primària en l’abordatge de la salut sexual i reproductiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor