El 15% dels perfils de les xarxes socials són falsos

  • Cada 8 de juny se celebra el Dia Mundial contra la Falsificació, una pràctica maliciosa que no només afecta objectes materials sinó també el món virtual. Les xarxes socials són la gran víctima del robatori d'identitat a internet, ja que el 15% dels seus perfils són falsos, segons avança Hocelot, start-up especialitzada en verificació d'informació de persones físiques.

VilaWeb
Redacció
08.06.2017 - 14:32

MADRID, 8 (Portaltic/EP)

Cada 8 de juny se celebra el Dia Mundial contra la Falsificació, una pràctica maliciosa que no només afecta objectes materials sinó també el món virtual. Les xarxes socials són la gran víctima del robatori d’identitat a internet, ja que el 15% dels seus perfils són falsos, segons avança Hocelot, start-up especialitzada en verificació d’informació de persones físiques.

El frau i la usurpació d’identitat encapçalen el rànquing de delictes en línia més comesos a tot el món, un problema que afecta especialment les xarxes socials, segons Hocelot. A més, aquesta pràctica ha afectat de forma especial Espanya, on més de 4,5 milions de persones han estat afectades per robatori de dades personals.

El fet que les xarxes socials no puguin identificar de forma prèvia a qui es troba darrere d’un nou compte fa que generar un perfil fals sigui relativament senzill. A més, els perfils falsos a les xarxes socials són cada vegada més difícils d’identificar.

Els usurpadors es valen d’imatges, biografies i un gran nombre de seguidors per falsejar la seva identitat i guanyar cada vegada més seguidors. L’objectiu d’aquests segrestos d’identitat pot ser bastant perjudicial, com el de danyar la reputació d’una persona o empresa. Es calcula que les pèrdues mitjanes per ús fraudulent d’aquesta identitat ascendeixen a 8.000 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor