18.08.2021 - 17:25
El Consell d’Eivissa ha presentat als ajuntaments i a la Direcció General d’Emergències una proposta de protocol unificat per a actuar contra les festes il·legals, que han augmentat durant els últims mesos. El document contempla tres escenaris que van des que els efectius detecten la festa abans que comenci; com actuar si la festa ja ha començat; o bé què han de fer si ha acabat.
El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha explicat que l’objectiu de la reunió d’avui és que els implicats tinguin un protocol i estudiïn si hi ha punts a millorar i que no sigui més fàcil cometre aquestes infraccions en un municipi que no en un altre.
El protocol contempla l’aplicació de la Llei d’Activitats i, en concret, la definició d’activitat no permanent com a eina que poden tenir els cosos de seguretat per a poder intervenir en una festa amb finalitat lucrativa. La institució ha reiterat que les forces implicades ja han manifestat la necessitat d’impulsar una modificació legislativa que defineixi els elements que diferencien un esdeveniment d’un altre.
Sancions de fins a 300.000 euros
Tanmateix, el Consell ha presentat una proposta de modificació legislativa que preveu un marc sancionador d’entre 100.001 i 300.000 euros i la possibilitat d’adoptar mesures provisionals que obliguin a aturar la festa. També es preveuen canvis en la Llei Turística per a festes il·legals en habitatges de lloguer turístic, tipificant els esdeveniments com molt greus i augmentant les sancions, a més de provocar que es perdi la llicència turística.
Per una altra banda, el govern ha posat en marxa el servei de detectius que col·laboren amb policies locals per a rastrejar ubicacions de festes il·legals.”Hi ha ajuntaments que han manifestat que ha baixat la pressió i el nombre de denúncies per festes il·legals en sòl rústic i ens consta que els organitzadors han deixat de celebrar festes o les han desplaçat a altres llocs més inaccessibles”, han destacat.