02.03.2021 - 10:08
|
Actualització: 02.03.2021 - 12:29
La candidatura d’Eines PIMEC a la presidència de la patronal renuncia a impugnar als tribunals els resultats de les eleccions, que va guanyar amb més d’un 80% Antoni Cañete, tot i que avisa que ha detectat “greus deficiències” en el procés. En un comunicat, la llista de l’independentista Pere Barrios assegura que ha detectat “malestar de molts empresaris” per com es van desenvolupar els comicis i emplaça la junta actual “a efectuar els canvis corresponents per fer el procés electoral més transparent i democràtic per a futures convocatòries”. En aquest sentit, l’equip de Barrios agraeix els vots rebuts i diu que assumirà “el rol de control i oposició de l’activitat” de PIMEC “amb l’únic objectiu de millorar i fer créixer l’entitat”.
En el comunicat, Eines PIMEC diu que valora positivament els vots rebuts, destacant que del total de 3.700, se’n van registrar 2.000 de col·lectius, 700 d’empreses vinculades a òrgans de govern i 1.000 vots lliures, d’entre els quals van aconseguir 599 suports. A més, a candidatura independentista afirma que se’ls van impugnar 130 vots per “falta de forma”.
El dia abans dels comicis, Eines PIMEC va denunciar a la junta electoral de la patronal “diverses deficiències”, i ara assenyala que en va detectar més posteriorment. En aquest sentit, apunta a “l’expulsió d’un membre de la comissió Dona-Empresa per ser membre de la candidatura d’Eines PIMEC”, la “confirmació d’absència del secret de vot en el vot delegat”, l’existència “d’actes de campanya previs a la proclamació oficial de les candidatures” o la “no disposició del cens electoral per corroborar la veracitat i quantitat del vot col·lectiu”. A més, Eines PIMEC reitera que la candidatura de Cañete va fer “ús de les instal·lacions, personal i recursos per la difusió” de la seva campanya.
L’actual presidència de PIMEC rebutja aquestes acusacions i el seu nou president, Antoni Cañete, va defensar durant la campanya que hi havia hagut igualtat de condicions entre les candidatures i que la llista de Barrios tenia objectius polítics i no empresarials.