Educació vol que a Catalunya comenci el curs amb 12 alumnes per aula a primària i 15 a l’ESO

  • El Departament d'Educació presentarà la propera setmana el pla de reobertura d'escoles i instituts

VilaWeb

ACN

17.05.2020 - 13:01
Actualització: 17.05.2020 - 23:23

El Departament d’Educació planteja que el curs vinents els centres funcionin amb grups ‘reduïts i estables’ d’entre 12 i 13 alumnes a primària i de 15 a secundària. Així ho ha explicat el director general de Centres Públics, Josep González-Cambray, a TV3, on ha afegit que l’objectiu és ‘que tota la formació sigui presencial’. En els casos en que no hi hagi espais suficients per acollir aquest augment de grups, s’haurà de fer modalitat ‘híbrida’, amb classes presencials i telemàtiques. Pel que fa al juny, ha reiterat que l’objectiu és començar a obrir centres quan vagin arribant els territoris a la fase 2 però no per fer activitat lectiva. Educació presentarà la propera setmana el pla de desconfinament per reobrir els centres.

González-Cambray ha explicat que en les darreres dues setmanes s’han produït reunions amb els diferents agents de la comunitat educativa per elaborar el pla de desconfinament, així com amb el Departament de Salut i el d’Afers Estrangers per saber què s’està fent arreu d’Europa. El pla haurà de ser validat pel govern i pel Procicat i, posteriorment, es comunicarà a la comunitat educativa.

El director general ha explicat que la proposta de Catalunya serà ‘menys restrictiva’ que la que han plantejat ja algunes autonomies. Ha afegit que una de les ‘certeses’ és que s’obriran les escoles i els instituts en fase 2, cosa que podria ser al juny segons els territoris. ‘Tot l’alumnat ha de poder tornar en algun moment a l’escola o l’institut’, ha declarat.

Tot i això, i com ja ha explicat altres vegades el conseller Josep Bargalló, l’objectiu no és fer activitat lectiva sinó oferir tutories i acompanyament als alumnes, especialment a aquells que tanquen una etapa educativa.

De cara al setembre, l’objectiu sí és poder iniciar el curs de manera presencial per a tothom i això implicarà trobar més espais i més docents per acollir a l’augment de grups a que obligaran les mesures de distanciament. Amb els criteris que estableixi la Conselleria, cada centre haurà de fe rel seu propi pla de desconfinament.

González-Cambray ha destacat que un dels treballs importants que s’estan fent i s’han de fer és estudiar tots els espais de que es pot disposar per acollir aquests grups, que han de permetre ‘establir la traçabilitat’ en cas que sigui necessari. L’augment de grups implica un augment de docents, pel que Educació farà l”el possible’ perquè així sigui.

En els casos en que no sigui possible que tots els alumnes vagin a l’escola per manca d’espais, González-Cambray ha dit que s’haurà de veure ‘quins nivells i grups educatius es prioritzen’.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor