Educació assumirà el cost de nous llibres quan hi haja un increment d’alumnes en un curs

  • El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha manifestat que el seu departament assumirà el cost dels llibres en els casos que hi haja un increment del nombre d'alumnes en un determinat curs.

VilaWeb
Redacció
05.07.2016 - 17:37

ALACANT, 5 (EUROPA PRESS)

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha manifestat que el seu departament assumirà el cost dels llibres en els casos que hi haja un increment del nombre d’alumnes en un determinat curs.

El titular d’Educació ha realitzat estes declaracions a la presentació del programa ‘Fes Cultura’ al teatre Principal d’Alacant en ser preguntat pels mitjans per si de cas l’administració sufragarà els llibres que falten en cadascuna de les aules.

Este dimarts, el departament de Campanar ha anunciat que s’amplia el termini per a tornar els llibres de XarxaLlibres fins a l’11 de juliol. “Si hi ha més gent que participa dels llibres que hi ha de l’any anterior, evidentment, esta part és la que assumix la Conselleria”, ha detallat.

“Això per a la majoria dels cursos, excepte per primer i segon de primària, perquè s’utilitzen molt, s’escriuen molt, i per tant són molt poc reutilitzables. Així, el que fem és un bo perquè les famílies puguen comprar els llibres en les llibreries i papereries de barri, perquè hem de crear economia de proximitat”, ha afegit.

Sobre l’ampliació del termini, Marzà ha defensat que l’objectiu és “facilitar” que les famílies puguen seguir participant en un projecte que, segons ha subratllat, compte de fet amb una participació “molt massiva”.

“Pensem que és un servici que s’està oferint per primera vegada, que evidentment ha d’anar millorant-se amb el temps la seua gestió administrativa, però que és un servici que era molt necessari”, ha continuat.

JORNADA CONTÍNUA

D’altra banda, el conseller s’ha referit als centres que han sol·licitat aplicar la jornada contínua el pròxim curs escolar, un 20% del total.

Sobre esta qüestió, ha comentat que el pas a jornada contínua en un centre educatiu va “més enllà” de qüestions pedagògiques i, per esta raó, recula en mans de la comunitat educativa la decisió. Tot i això, ha recordat que la Conselleria sol donarà el vistiplau als projectes aparellats a este canvi de jornada si “servixen per a millorar l’aprenentatge dels nens”.

Així, ha indicat, preguntat sobre esta qüestió, que hi ha estudis que “parlen malament de la jornada contínua i estudis que parlen bé o que, com a mínim, no té efectes en els resultats”. El conseller s’ha pronunciat sobre la qüestió en acabar la presentació del programa ‘Fes Cultura’ al teatre Principal d’Alacant.

“No es tracta de quina jornada es fa, sinó de què es fa en les aules i com s’ensenya. Per això volem que qualsevol canvi de jornada vaja acompanyada d’un projecte pedagògic innovador”, ha assenyalat i ha puntualitzat que l’objectiu de la Conselleria és que “es canvie el que passa dins de l’aula”.

Tot i això, ha reconegut que “socialment” la jornada contínua té “una repercussió que s’ha d’adaptar i s’ha de prendre la decisió de manera conjunta i, per això, la decisió és de la comunitat educativa”.

Així, el que avaluarà la Conselleria en els projectes pedagògics que han d’acompanyar la petició d’implantar la jornada contínua en un centre, és si es garantix que “tot el que es faça és innovador” i que “tindrà un major impacte millorant el resultat que s’ha tingut fins ara”.

En total, a la província d’Alacant, hi ha 200 centres que s’han interessat per implantar el projecte de la jornada contínua i “ara continua el procediment amb la valoració dels canvis metodològics del projecte pedagògic”.

Vicent Marzà ha mantingut que si el projecte pedagògic “servix per a millorar l’aprenentatge dels xiquets tindrà la validació de la Conselleria i passarà a la votació”.

EXTRAESCOLARS GRATUÏTES

A més, sobre el cost de les activitats extraescolars, el conseller ha indicat que “en cap cas deurà pagar-ho ningú. El que hem dit és que ha de ser gratuït” perquè ningú puga ser discriminat “per no poder-s’ho pagar”. “De fet, és el que fem ara”, ha recalcat.

En este sentit, després de preguntar-li per com es finançarà, ha assegurat: “Igual que es fa ara amb les diferents activitats que hi ha ara a l’horari de menjador o fora de l’horari escolar. Hi ha altres institucions, no sol la Generalitat o els ajuntaments”, ha recordat Marzà que ha al·ludit a associacions, AMPA i empreses “que poden col·laborar”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor