17.05.2017 - 10:20
VALÈNCIA, 17 (EUROPA PRESS)
La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat l’ampliació de l’oferta d’aules de 2-3 anys per al pròxim curs escolar. D’esta manera, a les 69 aules experimentals de l’actual curs se sumen 27 més de nova creació per al curs 2017-2018 fins a arribar a 1.728 places.
Sobre este tema, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha explicat que “l’ampliació de l’oferta d’aules de 2 anys és conseqüència del compromís del Govern valencià d’incentivar la igualtat d’oportunitats i arribar a més famílies que per raons econòmiques no escolaritzaven els seus fills i filles en esta franja d’edat”. “Cal recordar que el 84,7% de l’alumnat escolaritzat en les aules experimentals de 2-3 anys fins ara no hi havia estat escolaritzat prèviament”, ha incidit en un comunicat.
Des de la Conselleria subratllen que “la incorporació del nivell educatiu de 2 a 3 anys ha permès que moltes famílies tinguen una resposta a una necessitat que, per motius econòmics, no podien resoldre i ha permès la creació de 138 llocs de treball en les aules actives fins al curs 2016-2017, sense que es tinga constància que s’haja perdut cap lloc de treball en escoles infantils”.
Així mateix, recorden que les unitats de dos anys tenen una ràtio màxima de 18 xiquets i xiquetes per aula i estan ateses per un mestre i un educador que han rebut la formació convenient per a formar part d’este programa experimental. Així, les 27 aules noves suposen la creació de 54 nous llocs de treball.
REPARTIMENT PER PROVÍNCIES
De les 27 aules noves en Infantil de 2 anys, 10 corresponen a la província d’Alacant, 9 d’elles en centres que no tenien i una més en el CEIP El Nuevo Almafrà d’Elda, que ja comptava amb una i ara suma altra. En la de Castelló, les 6 aules que s’establixen noves són totes en centres educatius que no tenien. En la demarcació de València s’obriran 10 aules en centres educatius que no tenien i una més en el CEIP Sant Vicent de Llíria, que ja tenia una.
Tal com ha explicitat el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, “han sigut molts els ajuntaments i centres educatius que ens havien fet peticions per a impulsar aules de 2-3 anys en municipis valencians”. “L’ampliació que fem per al pròxim curs atén criteris molt clars: necessitats d’escolarització, que el centre educatiu compta amb un aula que s’adapte a les necessitats de l’alumnat de 2 anys i que si cal fer alguna obra menor ha d’estar acabada a principis de setembre de 2017”, ha asseverat.
Quant a les comarques d’Alacant tindran aules noves per al pròxim curs els següents centres educatius que fins ara no comptaven amb cap aula de 2 anys: Altea (CEIP El Blanquinal); Benidorm (CEIP Aitana i CEIP Vasco Núñez de Balboa); Finestrat (CEIP Balcó de Finestrat); Ibi (CEIP Poeta Pla i Beltrán); Polop (CEIP Sant Roc); Santa Pola (EI Joanot Martorell) i Torrevella (CEIP Habaneras i CEIP Nuestra Señora del Rosario).
En les comarques de Castelló: Albocàsser (CEIP Joan de Brusca); Benassal (CEIP Alcalde Fabregat); Castelló de la Plana (CEIP L’Illa); Llucena (CEIP Comtessa de Llucena; la Vall d’Uixó (CEIP Blasco Ibáñez); i Vinaròs (CEIP Jaume I).
A València: Alfafar (CEIP La Fila); Xest (CEIP Francisco Giner de los Ríos); Montcada (CEIP Dr. Vicente Trenco); Ontinyent (CEIP Rafael Juan Vidal); Riola (CEIP Miguel Hernández); València (CEIP Les Arenes i CEIP Malva-rosa); Vilanova de Castelló (CEIP Severí Torres); Palmera (Aulari CRA Mondúver-Safor); i Xirivella (CEIP Vicent Tosca).
CENTRES QUE JA HAN APLICAT EL PROGRAMA
Quant a la província d’Alacant tenen aules de 2 anys en les següents localitats: les localitats d’Alacant (CEIP Emilio Varela, CEIP Mora Puchol i El Tossalet); Alcoi (CEIP Romeral, CEIP M. Hernández); Almoradí (CEIP Manuel de Torres); Benidorm (CEIP Puig Campana); Dénia (CEIP Els Vessanes, CEIP Llebeig i CEIP Cervantes); Elda (CEIP Nou Almafra); Elx (CEIP Ausiàs March); El Campello (CEIP Rafael Altamira); Novelda (CEIP Alfonso X El Sabio) i Oriola (CEIP Villar Palasí), Asp (CEIP La Coloma), Elda (CEIP Miguel Servet, CEIP Santo Negro), Novelda (CEIP Gómez Navarro), Petrer (CEIP La Foia), Xixona (CEIP Eloy Coloma).
Quant a les comarques de Castelló, les localitats que compten amb aules de 2 anys són: Borriana (CEIP Francesc Roca i Alcide i CEIP Cardenal Tarancón); Castelló (CEIP Bisbe Climent, CEIP Mestre Canós Sanmartín, CEIP Mestre Armelles Doménech i CEIP Blasco Ibáñez); la Vall d’Uixó (CEIP Rosario Pérez i CEIP Ausiàs March); Vilafamés (CEIP Sant Miquel) i Vila-real (CEIP Concepción Arenal i CEIP Carlos Sarthou Carreres).
Finalment, a València, compten amb aules de 2-3 anys en les localitats: Alaquàs (CEIP Ciutat de Cremona i CEIP González Gallarza); Carcaixent (CEIP Francesc Pons Bohigues); Ontinyent (CEIP Bonavista i CEIP Martínez Valls), Sagunt (CEIP Vilamari CEIP Maestro Tarazona), Torrent (CEIP Federico Maicas i CEIP San Juan Bautista); València (CEIP Miguel Hernández, CEIP Federico García Lorca, CEIP Nicolau Primitiu i CEIP Padre Manjón i CEIP Les Arts); Xàtiva (CEIP Taquígraf Martí i CEIP Attilio Bruschetti), Algemesí (CEIP Cervantes), Alzira (CEIP Lluís Vives i CEIP Tirant lo Blanc), Alzira-Aigües Vives (CEIP Santa María de Aguas Vivas), Barx (Aulari CRA Mondúver-Safor); Benigànim (CEIP Beata Inés); Canals (CEIP Vicente Rius Guillemes); Fontanars dels Alforins (CEIP Conde de Salvatierra d’Àlaba); Fortaleny (Aulari CRA Ribera Baixa); Llíria (CEIP Sant Vicent Ferrer), Massalavés (CEIP Blasco Ibáñez); Massamagrell (CEIP Bisbe Amigó); Paterna (CEIP Antonio Ferrandis); Silla (CEIP Sant Roque); Vallada (CEIP Ramón Martí Soriano); Vilamarxant (CEIP Horta Major) i Xirivella (CEIP Rei en Jaume).