Edicions 62 reedita ‘El dia que va morir Marilyn’ de Terenci Moix amb pròleg de Sebastià Portell

  • labutxaca recupera 'Tots els contes' en un volum i 'El sexe dels àngels', que va ser Premi Ramon Llull 1992

VilaWeb

ACN

14.02.2018 - 17:31
Actualització: 14.02.2018 - 18:51

15 anys després de la mort de Terenci Moix, Edicions 62 publica una nova edició d’una novel·la que ha esdevingut emblemàtica de l’escriptor: ‘El dia que va morir Marilyn’, amb pròleg del dramaturg Sebastià Portell. L’obra va ser publicada l’any 1969 i va rebre el Premi Crítica Serra d’Or. Amb motiu de l’aniversari, labutxaca recupera dues de les obres més representatives de l’autor amb ‘la voluntat d’apropar l’escriptor al públic actual’. Per una banda publica en un sol volum ‘Tots els contes’ que Moix va escriure al llarg de la seva prolífica carrera literària i, per altra, ‘El sexe dels àngels’, que va ser Premi Ramon Llull 1992.

Publicada el 1969, ‘El dia que va morir Marilyn’ narra la vida barcelonina de dos nois que el 1962 tenien 20 anys i, com en un retaule, hi van passant els seus records d’infantesa i adolescència –el cinema, els tebeos, l’educació religiosa– enfrontats als records dels seus pares sobre la Barcelona dels anys 30 i la Guerra Civil. Per altra banda, labutxaca publica en un sol volum ‘Tots els contes’ que Terenci Moix va escriure al llarg de la seva prolífica carrera literària.

El llibre aplega els tres volums de contes que va publicar: ‘La torre dels vicis capitals’, ‘Assassinar amb l’amor’ i ‘La caiguda de l’imperi sodomita’. També publica ‘El sexe dels àngels’, que va provocar una enorme polèmica per culpa de la crítica àcida que fa del panorama cultural català. En aquesta història, la Barcelona sacsejada per les commocions dels anys setanta acull la irrupció d’un personatge emblemàtic: el jove escriptor Lleonard Pler, que deixa al seu pas molts misteris insondables. L’autor fa una dissecció del món cultural català amb una audàcia sense precedents.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor