Dues receptes de bolets

  • Una proposta amb palomins de Sergi de Meià i una coca de rovellons de Mariona Quadrada

VilaWeb

Text

Montserrat Serra

11.09.2015 - 22:30
Actualització: 11.09.2015 - 22:42

Coca de rovellons i botifarra negra

Ingredients:
1 planxa de pasta de pizza de qualitat
1 botifarra negra culana
300 g de rovellons
6 tomaques
all, julivert, oli, sal

Elaboració:
Ratlleu les tomaques i fregiu-les en una paella amb oli i sal. Un cop feta la salsa, deixeu-la refredar una mica abans d’aplicar-la. Estireu la pasta de pizza al damunt d’una llauna enfarinada o amb un paper antiadherent. Unteu-la amb força tomaca, els rovellons ben nets, sal i oli i coeu-ho al forn a 180 °C, 15 minuts. Traieu la pizza i escampeu-hi l’all i el julivert trinxats i la botifarra negra a talls. Poseu-ho al forn 4 o 5 minuts més. La podeu servir amb una amanida d’escarola.

(Del llibre ‘Bolets. Minireceptari’, de Mariona Quadrada, que Cossetània publicarà a l’octubre).

Palomins.
Palomins.

Palomins i albergínies arrebossades amb mel i sèsam amb salsa de tomàquet, formatge i herbes

Ingredients (per a 4 persones):
400 g de palomins
2 albergínies a làmines
100 g de formatge de vaca Botàs
1 cullerada de sèsam
250 g de farina de blat
50 g de farina de cigró
10 g de llevat
200 ml d’aigua amb gas
10 ml de mel
Orenga
Sàlvia
Oli d’oliva verge extra
Sal de Gerri de la Sal
Pebre

Elaboració:
Per fer la salsa, posem en una cassola l’oli, el tomàquet, la sal i el pebre, i ho deixem reduir mitja hora a foc lent, sempre vigilant que no es cremi. Hi afegim el formatge sense l’escorça i el fem fondre. Hi afegim les herbes i ja tenim la salsa feta.

Posem oli en una «parisienne» o en un cassó alt i l’escalfem a foc lent. Mentrestant, preparem la pastina de bunyol per fer els bolets i les albergínies fregides. Barregem l’aigua amb gas i hi desfem el llevat. Hi afegim les farines i les barregem. Ha de quedar una textura com de crema catalana. Hi afegim un toc de sal i ja és a punt.

Passem els palomins i les albergínies per la massa i els fregim. Quan estiguin ben rossos, amb l’ajut d’una aranya o girapeix, els posem en un plat o safata amb paper absorbent. Els deixem reposar uns segons per eliminar l’excés d’oli i els salpebrem. Hi posem una mica de mel i el sèsam per sobre.

En un plat fondo gran, posem la salsa i a sobre els bolets i les albergínies. És un plat per menjar amb els dits, anar sucant i menjant. Ideal per compartir amb amics i família.

Per a aquest plat podem prendre un vi fresc, per exemple, un vi blanc ecològic, com ara el Petit Bernat, de les varietats picapoll blanc i macabeu, del Celler Oller, que tenen el mas situat a Manresa.

(Del llibre ‘La cuina dels bolets’, de Sergi de Meià, publicat a Ara llibres 2015).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Més notícies

Fer-me'n subscriptor