Dos projectes de vegetals en conserva i residus d’arròs per a cultivar bolets comestibles guanyen el I Agro-Lab

  • El projecte de l'empresa MonVital, la principal comesa de la qual és la fabricació d'elaborats vegetals frescos i en conserves, i un projecte sobre l'aprofitament de residus agroalimentaris d'arròs per a la producció de substrats de cultius per a fongs i bolets comestibles i medicinals han resultat guanyadors en la I edició d''Agro-Lab', la Incubadora d'empreses Agroalimentàries impulsada per l'Ajuntament de València en col·laboració amb diverses entitats.

VilaWeb
Redacció
31.07.2017 - 14:19

VALÈNCIA, 31 (EUROPA PRESS)

El projecte de l’empresa MonVital, la principal comesa de la qual és la fabricació d’elaborats vegetals frescos i en conserves, i un projecte sobre l’aprofitament de residus agroalimentaris d’arròs per a la producció de substrats de cultius per a fongs i bolets comestibles i medicinals han resultat guanyadors en la I edició d”Agro-Lab’, la Incubadora d’empreses Agroalimentàries impulsada per l’Ajuntament de València en col·laboració amb diverses entitats.

Tots dos projectes i la iniciativa pilot d’incubadora agroalimentària han sigut presentats este dilluns en una roda de premsa oferida pel regidor de comerç, Carlos Galiana, que ha estat acompanyat per la responsable de comunicació de Mercavalencia, Ángeles Hernández; la responsable del projecte d’aprofitament de residus agroalimentaris d’arròs per a la producció de substrats de cultius per a fongs i bolets comestibles i medicinals, Patricia Díaz; i l’encarregada de l’empresa MonVital, María Ángeles Avilés.

Galiana ha agraït a les huit candidatures que s’han presentat la iniciativa ‘Agro-Lab’ –que patrocinen la Regidoria d’Agricultura, Las Naves, Mercavalencia i la Càtedra Terra de la Universitat Politècnica de València– i ha afirmat que totes elles posseïen “molta professionalitat i qualitat, tot i que la iniciativa no tenia connotacions econòmiques”.

A més, ha destacat que, encara que es tractava de la primera edició, hi ha hagut “molta varietat” en la presentació de les propostes. També ha assenyalat que gràcies a la col·laboració amb Mercavalencia es dotarà econòmicament als dos projectes guanyadors.

Per la seua banda, Ángeles Hernández ha assegurat que “tots els recursos de les institucions que col·laboren es posaran a favor dels projectes guanyadors” perquè puguen desenvolupar-se.

La representant del projecte que aposta per reaprofitar residus de l’arròs, Patricia Díaz ha asseverat que el seu equip està en “fase d’assaig” i que els seus treballs es basen “en l’economia circular, concretament a transformar un residu agroalimentari en un aliment”, com pot ser des d’una biorremodelació d’aigües residuals fins a l’alimentació del bestiar, ha posat com a exemple.

Des de l’empresa MonVital, María Ángeles Avilés ha explicat que esta firma va nàixer fa tres anys i posseïx dos fonts distribució: un mercat de venda directa i uns canals curts de distribució. També ha descrit les tres línies de treball que té. La primera d’elles és la producció de postres vegetals no làctics, en els quals únicament s’utilitza llet d’arròs, coco, i ametla.

Així mateix, es dedica a productes de proximitat i local, amb cremes vegetals que canvien segons els productes de temporada, i, finalment, les conserves de productes d’origen vegetal i ecològic que, en la mesura del possible, són de cultius locals o de proximitat.

PRODUCTES DE QUILÒMETRE 0

Després de la roda de premsa, en declaracions als mig, l’edil d’agricultura i horta, Consol Castillo ha valorat els projectes guanyadors com a iniciatives “que tenen molt de recorregut perquè substancien en els productes el que és l’anada de l’economia circular a través del residu”.

A més ha assenyalat que gràcies a esta iniciativa “cada taula valenciana va a poder gaudir del millor producte sostenible, de quilòmetre 0 i saludable” i ha insistit en la necessitat de seguir treballant en esta línia posant el coneixement al servici de la producció, de la distribució i del comerç.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor