Una de les dones que van acusar Eduard Pujol per assetjament sexual demana perdó

  • Diu que s'ha sentit manipulada per membres del partit que volien fer mal a Pujol políticament

VilaWeb
Redacció
16.09.2024 - 10:25
Actualització: 16.09.2024 - 16:17

La regidora de Junts Noemí Llorens, una de les dues dones que va acusar Eduard Pujol d’assetjament sexual, ha demanat perdó, segons que ha avançat El País i ha confirmat la seva advocada, Judit Gené. “Pujol no em va assetjar. Vaig mantenir una relació afectiva amb ell que, al meu entendre, podria haver acabat millor”, diu en un escrit remès jutjat penal número 28 de Barcelona, en què era investigada per un delicte d’injúries. El senador de Junts li ha atorgat el perdó i s’ha tancat el procediment.

A l’escrit, Llorens, que és regidora a Pineda de Mar (Maresme), diu que s’ha sentit manipulada per “determinades persones del partit”, que la van usar per suspendre Pujol de militància i fer-li mal amb finalitats polítiques. En aquesta línia, assenyala l’antiga responsable de Feminismes del partit, Aurora Madaula. “Em va convèncer que aquesta actuació de Pujol era constitutiva de delicte d’assetjament i em va animar a denunciar-lo davant el partit i la justícia”, explica.

El cas va esclatar l’octubre del 2020, quan Junts va suspendre Pujol i el va obligar a deixar l’escó al Parlament de Catalunya arran del testimoni de dues dones. Una de les dones era Llorens i l’altra era Eva Ràfols –amb qui Pujol també havia mantingut una relació–, que resta pendent de judici després de ser denunciada per injúries i calúmnies.

Segons el jutge instructor Santiago García, la investigada va imputar falsament l’assetjament a Pujol amb la intenció de danyar-ne la imatge i, posteriorment, li va enviar milers de missatges i amenaces amb la voluntat d’atemorir, difamar i pressionar. El juny del 2021, vuit mesos després d’esclatar el cas, Junts va aixecar la suspensió cautelar de militància perquè no s’havia presentat cap denúncia als jutjats contra Pujol.

Les dues acusacions que es van posar en coneixement de Junts no són les úniques acusacions d’assetjament que ha rebut Eduard Pujol. Quan es va saber que havia estat suspès de militància, la periodista Núria Casas va explicar en un article al Nacional que havia estat víctima d’assetjament per part de dos homes, en moments diferents, en una ràdio privada i una televisió pública. Després, en una entrevista a la Cadena Ser, va explicar que el motiu que l’havia duta a fer-ho públic era que un d’aquests dos noms havia sortit a la llum pública, el d’Eduard Pujol. Casas va explicar que, després d’haver-ho fet públic, havia rebut “missatges d’altres companyes que també ho han passat malament amb aquesta persona”. “Com es pot demostrar que t’han intentat tocar un pit enmig d’una redacció completament sola? O que t’esperen ajupits a l’entrada i et diuen que és per mirar-te les calces que portes? O et coaccionen dins el seu despatx amb l’excusa prèvia que volen parlar amb tu?”, demanava la periodista, sobre el risc de portar els casos a espais jurídics.

També la periodista Ana Polo va parlar, al podcast “Oye Polo“, de comportaments que Pujol tenia quan era director de RAC1: “Essent ell director de RAC1 i jo treballadora, un dia jo passava pel passadís i va grunyir darrere meu i, tot seguit, va dir ‘és broma!’”. “Un altre dia em va dir: ‘Polito, no li dius que està guapo, al teu director?”, va afegir Polo, i encara va explicar: “Un altre dia, em va dir: ‘Tu ets la meva Ségolène i jo sóc el teu Hollande.’”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor