10.07.2018 - 13:05
|
Actualització: 10.07.2018 - 18:36
Donald Trump és el dirigent mundial més seguit a Twitter, amb més de 52 milions de seguidors, segons l’estudi Twiplomacy, que ha analitzat la presència a les xarxes de polítics, institucions i governs de tot el món. El president dels Estats Units ha aconseguit, amb diferència, la quantitat més gran d’interaccions durant els últims dotze mesos, i els seus piulets tenen més de 20.000 retweets.
Thanks to REPUBLICAN LEADERSHIP, America is WINNING AGAIN – and America is being RESPECTED again all over the world. Because we are finally putting AMERICA FIRST!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 6 de juliol de 2018
Trump desbanca, d’aquesta manera, el papa Francesc, que l’any passat encapçalava la llista de dirigents amb més seguidors a Twitter. Tot i això, manté la segona posició, amb més de 47 milions de seguidors en els seus nou comptes lingüístics, en què comparteix pensaments i oracions diàries en àrab, anglès, francès, alemany, italià, llatí, polonès, portuguès i espanyol.
Los sufrimientos de tantos hermanos y hermanas perseguidos a causa del Evangelio son un llamado urgente para que los cristianos estemos más unidos.
— Papa Francisco (@Pontifex_es) 6 de juliol de 2018
El primer ministre indi @NarendraModi és el tercer dirigent mundial més seguit, amb 42 milions de seguidors al seu compte personal i 26 milions al compte institucional (@PMOIndia), que es troba en quart lloc.
India is proud of @DipaKarmakar! Congratulations to her on winning a well-deserved Gold in the vault event at the FIG World Challenge Cup in Mersin, Turkey. This win is a prime example of her tenacity and never-say-die attitude.
— Narendra Modi (@narendramodi) 8 de juliol de 2018
El compte oficial de @POTUS del president dels Estats Units i el compte de @WhiteHouse ocupen el cinquè i sisè lloc del rànquing, amb 23 i 17 milions de seguidors respectivament.
Els segueixen el president turc Recep Tayyip Erdoğan (@RT_Erdogan) amb 12 milions de seguidors. També hi ha el ministre d’Afers Exteriors de l’Índia (@SushmaSwaraj), la reina de Jordània (@QueenRania) i el president indonesi (@ Jokowi).
Teşekkürler Esenyurt!
Teşekkürler Beylikdüzü!
Teşekkürler Avcılar!
Teşekkürler Küçükçekmece!
Teşekkürler Eyüpsultan!Teşekkürler İstanbul!
VAKİT TÜRKİYE VAKTİ! pic.twitter.com/0Ulxg9CRZ3
— Recep Tayyip Erdoğan (@RT_Erdogan) 23 de juny de 2018
In the face of fear and unimaginable loss, refugees make the forced choice of running for their lives and seeking security far from home. On #WorldRefugeeDay, it’s not too late to recommit to meeting these vulnerable people with open arms, not closed doorshttps://t.co/WtI0F2OnqV
— Rania Al Abdullah (@QueenRania) 20 de juny de 2018
El to de Donald Trump
El president nord-americà destaca pel to del discurs a Twitter, en què insulta oponents i altres dirigents estrangers. Per exemple, va anomenar el president nord-coreà, Kim Jong-un, ‘petit coet’, i el president sirià, ‘animal de gas que assassina’. Alhora, també fa servir Twitter per amenaçar amb atacs aeris. Tot i això, milions de persones el segueixen i hi interactuen. Entre aquestes, hi ha el president de l’Iran, @HassanRouhani, i el seu ministre d’exteriors, @JZarif.
D’altra banda, el president dels Estats Units també forma part del grup reduït de dirigents mundials que piulen personalment, entre els quals hi ha, per exemple, el president del Consell Europeu (@DonaldTusk) i el primer ministre de Dinamarca (@LarsLoekke).
El 97% dels 193 estats membres de l’ONU tenen presència oficial al Twitter. Només els governs de Laos, Mauritània, Nicaragua, Corea del Nord, Swazilàndia i Turkmenistan no tenen un compte en aquesta plataforma.