Dolors Sabater suspèn la comissió de Cultura perquè no pot garantir el vot de Lluís Puig

  • La dirigent de la CUP-NCG assegura que no s'escauen les condicions tècniques acordades per la mesa per a garantir la participació telemàtica del diputat exiliat

VilaWeb

Redacció

27.07.2022 - 16:36
Actualització: 28.07.2022 - 09:15

La presidenta de la comissió de Cultura del parlament, Dolors Sabater, ha suspès la sessió d’avui perquè no ha pogut garantir la participació i votació del diputat exiliat Lluís Puig. Ahir, la mesa del parlament, arran d’una petició de Puig mateix, va acordar –amb els vots de JxCat i la CUP– que les comissions es poguessin fer de manera híbrida, és a dir, amb participacions telemàtiques. Els lletrats de la cambra van fer un informe, en el qual s’hi oposaven.

Ara bé, en la comissió de Cultura, Sabater ha constatat que no es donaven les condicions tècniques acordades per la mesa per a permetre la participació del diputat de JxCat. La presidenta parlamentària de la CUP-NCG no ordenarà la represa de l’organisme fins que no es pugui garantir la intervenció de Puig i traslladarà un escrit a la mesa demanant explicacions sobre aquesta situació.

“La millor manera de garantir els drets de participació política de Lluís Puig és que deixi de ser represaliat. Mentrestant, l’habilitació per a la participació telemàtica que va aprovar la mesa del parlament corregiria aquesta anomalia. No hi és? Doncs no es fa la comissió”, ha piulat Sabater.

“Content de saber que a la següent segur que ja em podré connectar. Gràcies als partits que tant vetllen pels seus interessos”, ha piulat Puig, després de la decisió de Sabater de suspendre la comissió.

El PSC presenta una reconsideració a la mesa

Aquesta mateixa tarda, el PSC, que va votar en contra de l’aval a les comissions híbrides, ha presentat una petició de reconsideració a la mesa. En aquest sentit, argumenta que la majoria de l’òrgan va donar el vist-i-plau a les comissions semipresencials “en contra del criteri establert” en un informe elaborat pels lletrats, a petició de la mateixa mesa.

Així mateix, al·leguen que l’estatut i el reglament del parlament estableixen “com a regla general” que les actuacions parlamentàries s’han d’exercir de manera presencial. També apunten que la participació telemàtica dels diputats és de caràcter excepcional, i que en el moment de la pandèmia es van poder fer precisament per aquest fet anormal.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor