Disfrutar, el segon millor restaurant del món, segons The World’s 50 Best Restaurants

  • El restaurant, encapçalat per Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, és al carrer de Villarroel de Barcelona · L’any passat va quedar en tercera posició

VilaWeb
Els xefs de Disfrutar, en una imatge d'arxiu (fotografia: Albert Salamé).

Redacció

20.06.2023 - 22:52
Actualització: 20.06.2023 - 23:06

El restaurant barceloní Disfrutar, encapçalat per Oriol CastroEduard Xatruch i Mateu Casañas, és el segon millor restaurant del món, segons la prestigiosa llista The World’s 50 Best Restaurants que elabora el grup editorial britànic William Reed Business Media. Disfrutar ha rebut la consideració de millor restaurant europeu. El premi de millor del món ha estat per al Central, de Lima, al Perú.

L’establiment dels tres ex-caps de cuina del Bulli, situat al carrer de Villarroel de la capital catalana, a l’Eixample, ja va arribar a la tercera posició l’any passat. De fet, el seu ascens ha estat meteòric, perquè el restaurant ja havia passat del número 9 el 2019 al 5 el 2021. L’establiment també compta amb dues estrelles a la Guia Michelin d’ençà del 2018.

El restaurant Disfrutar, obert el desembre del 2014, va néixer després d’anys de feina intensa al Bulli, on Casañas, Castro i Xatruch es van conèixer i es van formar professionalment, i després de refermar la feina feta en el Compartir, inaugurat l’abril del 2012 a Cadaqués. L’organització ha remarcat que és un restaurant “enginyós, divertit, experimental i tremendament deliciós”.

Per una altra banda, el restaurant Quique Dacosta de Dénia és el vintè millor del món. La llista dels 50 millors restaurants d’enguany és el resultat de les votacions de gairebé 1.100 experts del sector a tot el món, amb el procés adjudicat de manera independent per Deloitte. La gala d’enguany s’ha fet a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. A part de fer el compte enrere del número 50 a l’1, també s’han lliurat els premis Estrella Damm Chefs’ Choice, el premi Gin Mare Art of Hospitality, Flor de Caña Sustainable Restaurant, The World’s Best Pastisser, el Beronia World’s Best Sommelier, el Villa Massa Highest Climber i el Highest New Entry.

L’any 2019, The World’s 50 Best Restaurants va canviar de format, de manera que tots aquells restaurants que ja han estat alguna vegada números 1, no poden tornar a formar part del rànquing. Entren dins un nou programa batejat amb el nom The Best of the Best, en reconeixement de la seva trajectòria i excel·lència. Per tant, ni el restaurant gironí El Celler de Can Roca ni el Noma ni cap dels altres que ha encapçalat la llista algun vegada no apareixeran més a la classificació.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor