La discogràfica Discmedi estrena dues botigues en línia de música en català

  • La iniciativa sorgeix arran del tancament en massa de botigues de discs i més espais on accedir a música en català

VilaWeb
EFE / Redacció
20.08.2024 - 15:01
Actualització: 20.08.2024 - 17:45

Discmedi ha estrenat dues botigues en línia, Musicalitat.cat i Discos.cat, que ofereixen més de 45.000 cançons en català, 1.500 artistes, 13.000 discs físics i digitals, 1.100 llistes de Spotify i més de 2.700 hores d’enregistraments. Segons que diu la discogràfica mateixa, es converteixen en “l’aparador de música més gran en català de tots els temps”.

La iniciativa sorgeix arran del tancament en massa de botigues de discs i més espais on accedir a música en català. A més, segons que expliquen els responsables, els establiments que resten s’orienten cap a la música distribuïda per multinacionals, i això limita la feta en català.

La companyia Discmedi pretén de consolidar-se com el canal de distribució més efectiu per a la venda de suports físics de música en català. Musicalitat.cat, a més de permetre de comprar música en diferents formats físics, també integra les plataformes Spotify, iTunes, Deezer i Wikipedia, i ofereix una mostra de trenta segons de totes les cançons.

A banda, Discos.cat és una col·laboració entre Discmedi i el Grup Enderrock en què es pot trobar tot el catàleg de música en català i música instrumental catalana disponible al mercat. Actualment, ofereix més de 3.500 referències discogràfiques de tots els estils musicals, provinents de 150 companyies discogràfiques de tot el món.

Tots els productes adquirits en aquestes botigues al territori català arribaran a la destinació en un termini de vint-i-quatre hores. El contingut s’actualitzarà setmanalment amb les noves estrenes dels segells discogràfics registrats. A més, s’oferirà un butlletí informatiu amb totes les novetats per estar al dia de l’actualitat musical.

“Les dues plataformes són molt més que simples aparadors musicals, les seves característiques les converteixen en eines que faciliten investigar i descobrir nous artistes, a més de ser un banc de dades que salvaguardarà per al futur una part molt important de la cultura catalana, ara en risc de desaparició”, assenyala la companyia en un comunicat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor