Detingut a l’aeroport del Prat John McAfee, creador de l’antivirus

  • Ha estat empresonat preventivament a Brians tot esperant de ser extradit

VilaWeb
Fotografia: Gage Skidmore (WikiMedia)

EFE

06.10.2020 - 10:30
Actualització: 06.10.2020 - 11:49

La policia espanyola ha detingut a l’aeroport del Prat el magnat nord-americà John McAfee, creador del famós antivirus homònim, que tenia una ordre de crida i cerca dels EUA per un suposat delicte d’estafa, segons que han informat a Efe fonts de la policia. McAfee fou detingut dissabte, 3 d’octubre, quan era a punt d’agafar un vol cap a Istambul amb dues persones més.

Les fonts consultades han explicat a Efe que en el filtre policíac de sortides internacionals, McAfee, amb passaport del Regne Unit, va ser identificat vora les 9.00. Una vegada consultades les bases policíaques sobre la seva identitat, es va veure que tenia un ordre de la Interpol de crida i cerca per a extradició immediata als EUA.

A causa d’això va ser detingut i diumenge fou posat a disposició del jutjat central d’instrucció número 5 de l’Audiència espanyola, mitjançant el jutjat de guàrdia del Prat de Llobregat. Després de prendre-li declaració, el magistrat va ordenar que ingressés preventivament a la presó de Brians (Baix Llobregat).

John McAfee va ser un dels primers programadors a dissenyar un antivirus i a desenvolupar un escànner de virus informàtic quan treballava per a l’empresa aeroespacial Lockheed. El 1989 va fundar l’empresa antivirus McAfee Associates, que durant uns anys es va dir Network Associates i que finalment va esdevenir l’empresa McAfee que coneixem. El 2010 va engegar un nou projecte centrat en la bioseguretat al capdavant de l’empresa QuorumEx, amb seu a Belize.

No és la primera vegada que John McAfee és detingut. El 2012 va ser acusat d’assassinat a Belize i va demanar l’asil a Guatemala, que no l’hi va concedir. Va ser detingut per haver entrat sense permís al país i el 2012 va tornar als Estats Units. El juliol de l’any passat va ser arrestat en un port de la República Dominicana amb diverses armes a bord del seu iot. Ell mateix havia informat dies abans de la seva detenció que se n’anava dels EUA perquè l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA) havia provat de detenir-lo per suposats delictes fiscals. Finalment, les autoritats dominicanes el van deixar en llibertat i McAfee va viatjar al Regne Unit.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor