La policia interroga Núria Marín, batllessa de l’Hospitalet, per un cas de corrupció

  • La presidenta de la Diputació de Barcelona ha quedat en llibertat, amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan se li requereixi

VilaWeb

Redacció

10.12.2020 - 14:30
Actualització: 10.12.2020 - 16:39

La batllessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha declarat a la comissaria de la Verneda com a investigada pel finançament irregular del Consell Esportiu, segons que ha avançat la SER. Posteriorment, ha quedat en llibertat, amb l’obligació de comparèixer davant del jutge quan se li requereixi.

La causa la porta el jutjat 2 de l’Hospitalet de Llobregat i investiga les subvencions que va rebre el Consell Esportiu de l’ajuntament i del Consell Català de l’Esport.

Aquests darrers mesos, han estat detingudes tretze persones en la causa, entre les quals, dos regidors de l’Hospitalet i el secretari general d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras, als qui també s’atribueix el delicte de pertinença a organització criminal.

En el cas de Figueras, al capdavant de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat des del febrer del 2016, la UDEF investiga si va passar per alt la suposada doble realitat comptable del Consell Esportiu de l’Hospitalet i va concedir subvencions sense el control administratiu exigit per la llei, en connivència amb el tinent de batlle de l’ajuntament i president d’aquesta entitat esportiva, el socialista Cristóbal Plaza.

Els investigadors miren d’aclarir si el Consell Esportiu de l’Hospitalet –entitat privada dedicada a la promoció de l’esport escolar que presideix Plaza– va destinar a finalitats particulars alguns dels ajuts públics que gestionava i va justificar les subvencions concedides amb documentació falsa.

Segons les fonts, els membres de la trama van ocultar suposadament 400.000 euros a l’assemblea del Consell Esportiu –on l’ajuntament té cinc representants– en els seus comptes de 2019, quan presentaren una presumpta doble realitat comptable amb 900.000 euros.

La UDEF sospita que quan es va validar, suposadament, sense control la realitat comptable d’aquests 900.000 euros a l’assemblea, es va possibilitar la concessió de subvencions públiques per un import més alt que les que haurien correspost al 2019, concretament, 114.000 euros per part del Consell Català de l’Esport i 250.000 del consistori de l’Hospitalet.

Amb motiu de la investigació, la UDEF ha requerit documentació aquestes darreres setmanes a organismes públics com la Diputació de Barcelona, segons les fonts.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor