24.03.2025 - 11:31
|
Actualització: 24.03.2025 - 11:41
L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària ha emès una alerta per la presència de salmonel·la en rostes de les marques Frit Ravich i Sun Snacks, distribuïdes a Catalunya, el País Valencià i territoris espanyols. L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha informat que l’empresa fabricant va detectar el bacteri durant els autocontrols i ho va comunicar a les autoritats, tal com marca la legislació per evitar posar aliments no segurs a disposició del públic. El producte s’està retirant del mercat i, com a mesura de precaució, les autoritats sanitàries recomanen de no consumir-lo.
En concret, són les bosses etiquetades com a Chicharrones de cerdo (sabor barbacoa) de Frit Ravich, amb números de lot 3001 i 2301 per les bosses de 50 g, i 3101 per les bosses de 800 g. També, les etiquetades com a Torreznos (sabor a barbacoa) de Sun Snacks –marca blanca comercialitzada per ALDI– amb número de lot 2901 i 2001 per a bosses de 90 g.
L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, en la informació publicada a la seva web, que si algú que n’ha menjat té símptomes compatibles amb la salmonel·losi, vagi a un centre de salut. La majoria de persones afectades per salmonel·losi tenen diarrea, rampes abdominals, febre, mal de cap, nàusees i vòmits entre un i tres dies després de la infecció. Els símptomes acostumen a ser lleus i duren entre quatre i set dies, però en alguns casos, la malaltia pot requerir hospitalització i agreujar-se.