11.08.2023 - 18:54
|
Actualització: 11.08.2023 - 19:18
L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) ha activat una alerta alimentària després de detectar el bacteri Listeria monocytogenes en un lot de salmó fumat de la marca Joalpesca distribuït a Catalunya, per bé que no ha detallat si hi ha alguna persona afectada pel consum del producte.
En concret, es tracta del “Salmó fumat host C/P-E”, envasat en planxes d’1 i 1,5 quilograms, amb número de lot E675C1528 3, codi de barres 2249134 011409 i data de caducitat pel pròxim 14 d’agost de 2023.
La informació és resultant de l’autocontrol de la mateixa empresa, que ha comunicat la incidència a les autoritats competents, en compliment de la legislació i a fi de no posar a la disposició de la població aliments no segurs. Com a mesura de precaució, l’agència ha recomanat a les persones que tinguin a casa seva productes afectats per aquesta alerta que s’abstinguin de consumir-los. En el cas d’haver consumit algun i presentar simptomatologia compatible amb la listeriosi (vòmits, diarrea o bé febre), es recomana acudir a un centre de salut.