28.02.2020 - 16:50
|
Actualització: 28.02.2020 - 18:09
Davant la glacera de Pine Island, sota la massa de gel d’un iceberg que s’ha anat fonent fins a exposar la terra, ha aparegut una illa, que no és als mapes.
Els descobridors, científics de l’expedició PolarTREC embarcats a la zona, creuen que la massa de gel va formar part de la glacera Pine Island, un camp massiu de gel flotant que entra a l’oceà. El fet que s’hagi separat de la glacera pot ser una prova més de la reculada de les glaceres antàrtiques a causa de l’escalfament global.
Els científics l’han batejada com a illa Sif, anomenada així per la deessa nòrdica associada a la terra. Amb només uns tres-cents cinquanta metres de llarg, els científics han comprovat sobre el terreny que és formada majoritàriament per granit.
Jim Marschalek, estudiant de doctorat en Ciències de la Terra a l’Imperial College de Londres, i que participa en l’expedició, ha explicat: ‘No hi ha altres roques d’aflorament a setanta quilòmetres en cap direcció, de manera que aquesta ha estat una oportunitat especial’.
After being the first visitors, we can now confirm that Sif Island is made of granite and that it is covered by remnant ice shelf, and a few seals. Photos by CD Hillenbrand (BAS) and Laura Taylor (UH). @glacierthwaites @glacieroffshore @GAViglione #nbp2002 @BAS_News @UHEAS pic.twitter.com/dtWtdI95tL
— Julia Smith Wellner (@houston_wellner) February 23, 2020