Descriuen els canvis epigenètics que expliquen la domesticació dels animals

  • Els resultats suggereixen que després de diverses generacions aquestes modificacions es poden integrar al genoma

VilaWeb

ACN

10.07.2019 - 13:54
Actualització: 10.07.2019 - 14:29

Investigadors de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC a Barcelona han descrit en un estudi els canvis epigenètics que expliquen la domesticació dels animals, mostrant el mecanisme pel qual s’adquireix l’anomenat ‘síndrome de domesticació’. El treball s’ha publicat a la revista ‘Molecular Biology and Evolution’.

Els investigadors van comparar llobarros salvatges del Parc de les Illes Medes amb d’altres en etapes de domesticació obtinguts d’una piscifactoria. Van observar en aquests últims canvis en la metilació de l’ADN de gens relacionats amb el desenvolupament primerent, específicament de la cresta neural. A més, els resultats suggereixen que després de diverses generacions, aquestes modificacions es poden integrar al genoma.

‘Darwin havia descrit el què (la síndrome de domesticació), els investigadors Wilkins, Wrangham i Fitch havien proposat el per què, però faltava el ‘com’. I això últim és el que explica el nostre treball’, expliquen els científics del CSIC.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor