Descobreixen a la Febró un dels conjunts d’art postpaleolític més importants de l’arc Mediterrani

  • Els experts expliquen que els gravats prehistòrics mostren la cosmovisió entre l'època paleolítica i neolítica

VilaWeb

ACN

17.03.2023 - 14:22
Actualització: 17.03.2023 - 15:55

Un mural de vuit metres amb més de cent figures gravades a l’argila fetes entre l’època paleolítica i neolítica és la troballa d’art postpaleolític que s’ha presentat a la Febró (Baix Camp). Ubicat a la Cova de la Vila, és un dels conjunts més importants de l’arc Mediterrani per a saber la cosmovisió dels habitants d’aquest indret, tal com destaca l’especialista en art rupestre i col·laborador de l’IPHES Ramon Viña.

La descoberta la va fer l’any 2021 casualment un grup d’espeleòlegs i és una de les poques mostres d’art rupestre dins una cova al Principat. Per conservar la troballa, s’ha tancat l’accés a la cova i el Departament de Cultura ja ha encarregat un estudi documental exhaustiu dels gravats.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor