Descobreixen 9.500 apps malicioses per a Android al dia el primer semestre de l’any

  • De gener a juny del 2016, G DATA va registrar més d'1,7 milions de noves apps d'Android malicioses, un 30% més que les registrades el semestre anterior i una xifra superior a l'acumulada durant els 12 mesos de 2014. Això suposa una nova app maliciosa cada nou segons i una mitjana d'al voltant de 9.500 aplicacions perjudicials per a Android cada dia.

VilaWeb
Redacció
25.08.2016 - 13:56

MADRID, 25 (Portaltic/EP)

De gener a juny del 2016, G DATA va registrar més d’1,7 milions de noves apps d’Android malicioses, un 30% més que les registrades el semestre anterior i una xifra superior a l’acumulada durant els 12 mesos de 2014. Això suposa una nova app maliciosa cada nou segons i una mitjana d’al voltant de 9.500 aplicacions perjudicials per a Android cada dia.

El nivell de sofisticació que de les esmentades amenaces i el modus operandi són molt efectius, com ha assenyalat G DATA. Fins ara, les apps malicioses arribaven als dispositius mòbils a través d’una descàrrega propiciada per l’usuari, generalment, tot i que no sempre, des de fonts i mercats no oficials.

A més, els cibercriminals han trobat la forma de fer-ho sense que calgui el clic de la víctima, alerten des de la companyia. N’hi ha prou que visiti una web convenientment manipulada perquè el ‘malware’ es descarregui automàticament a l’smartphone o la tablet, aprofitant els forats de seguretat del propi sistema operatiu Android.

La major part de les vegades arriben des de correus no desitjats que els cibercriminals difonen massivament o, fins i tot, a través d’anuncis en altres llocs web. Una fórmula que s’està usant ja per infectar els dispositius amb amenaces del tipus ‘ransomware’, que dia a dia cobren protagonisme en aquesta plataforma.

“Els dispositius mòbils s’han convertit definitivament en un objectiu cada vegada més recurrent dels cibercriminals i les amenaces no sol han crescut en número aquest any, també són més sofisticades i eficaços”, explica el responsable de les solucions de seguretat per a dispositius mòbils del fabricant alemany, Christian Geschkat. “Els usuaris necessiten protegir els seus smartphones amb una solució ‘antimalware’, tal com fan amb els seus PC, i preocupar-se de mantenir-lo actualitzat, especialment el sistema operatiu. Aquestes dues mesures evitaran bona part de les amenaces”, afegeix.

CONSELLS PER PROTEGIR-SE

– Usa una solució antivirus que protegeixi el teu dispositiu d’apps malicioses i garanteixi una navegació segura

– Realitza còpies de seguretat periòdiques, especialment d’aquells documents, fotografies i informacions sensibles.

– Actualitza regularment sistema operatiu i apps instal·lades.

– Descàrrega apps només de botigues oficials com Google Play.

– Elimina sense llegir els correus electrònics no desitjats, procedents de remitents desconeguts o d’aparença sospitosa. No obris els arxius adjunts i facis clic als enllaços del propi correu.

– No paguis el rescat. Mai garanteix la recuperació dels arxius i contribueix a mantenir el negoci d’aquesta indústria cibercriminal.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor