Dels campaments als afores de París a la revolució del jazz i el swing: sons gitanos al festival Django L’Hospitalet

  • Amb actuacions de l’Angelo Debarre Gipsy Unity i del Mathias Guerry Swingtet

VilaWeb

Redacció

20.11.2015 - 02:00

Aquest cap de setmana conclou el festival Django L’H, l’únic en el món dedicat al jazz ‘manouche’ o ‘gipsy jazz’. Hi actuaran grans figures internacionals del panorama actual com Angelo Debarre amb el seu projecte Gipsy Unity o el llegendari guitarrista ‘manouche’ Robin Nolan. El festival també té programades classes magistrals dels artistes a l’Escola Municipal de Música de l’Hospitalet de Llobregat, l’única del món que ofereix estudis d’aquest estil.

Diferents espais de l’Hospitalet i Barcelona acullen el festival. Aquest vespre els dos concerts programats seran a l’Hospitalet. A les set de la tarda hi ha una actuació d’Antoine Boyer i Samuelito en homenatge a Paco de Lucia al Teatre Joventut. Es tracta d’una combinació de guitarra ‘manouche’ i guitarra flamenca. Més tard, a la Sala Salamandra, s’improvisarà una ‘jam session’ internacional.

Els programes de demà i diumenge són més complerts. Inclouen els concerts d’Angelo Debarre amb Gipsy Unity i el del Mathias Guerry Swingtet, un grup que interpreta els temes del Quintet du Hot Club de France, la formació de Django Reinhardt amb Stéphane Grappelli. A més, aquest cap de setmana hi ha l’oportunitat d’assistir a una de les classes magistrals que Angelo Debarre i Màrius Apostol faran demà i Mathias Gurerry i Mathieu Chatelain faran diumenge. La ‘jam session’ de cloenda serà al Pipa Club de Barcelona, al barri de Gràcia, i hi sonarà ‘gipsy jazz’ d’arrels internacionals.

El festival Django va néixer el 2010 en commemoració del centenari del naixement de Django Reinhardt. El va iniciar Alberto Bello, un dels professors de l’Escola de Música de l’Hospitalet. Tenia l’objectiu de donar a conèixer i ensenyar aquest particular estil musical, que va néixer al segle XX als campaments de gitanos dels afores de París, es va convertir en un gènere europeu i va acabar revolucionant el jazz americà.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor