De quin hàbitat parlem?

  • Amb motiu del Dia Mundial de l'Hàbitat, el socioecòleg Ramon Folch reflexiona sobre els diferents problemes que els habitatges generen arreu del món.

VilaWeb

Fundació Roger Torné (Ramon Folch)

05.10.2015 - 15:00

Avui se celebra el Dia Mundial de l’Hàbitat. Per aquest motiu, el doctor en biologia, socioecòleg i president d’ERF, Ramon Folch, analitza els diferents problemes que l’habitatge genera arreu del món, i que, a últim terme, afecten la salut de les persones i la sostenibilitat del medi ambient en què vivim.

Quan algun organisme internacional decideix de crear el dia mundial d’un tema o altre, mal senyal. Vol dir que la qüestió presenta aspectes problemàtics. No se celebra el dia mundial del futbol o de la felicitat; sí que tenim dies mundials dedicats a l’ambient, al càncer o a les víctimes del terrorisme. I també el Dia Mundial de l’Hàbitat, que d’ençà de 1985, per decisió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, se celebra cada primer dilluns d’octubre.

Per què resulta oportú cridar l’atenció sobre l’hàbitat humà? Doncs perquè una considerable part de la població viu en condicions francament millorables. Més ben dit: perquè només una part petita de la humanitat disposa d’una casa espaiosa, confortable, saludable i assequible, inscrita en un context rural o urbà igualment gratificant. Avesats a les comoditats i seguretats de la ciutat europea, aquesta afirmació pot semblar exagerada, però no n’és gens. I si primem determinats paràmetres, com la saludabilitat i l’assequibilitat, no és exagerada ni per als espais urbans europeus.

Per seguir llegint l’article, feu clic aquí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor