David Fernández defensa prioritzar la mediació entre policia i manifestants abans ‘d’arribar a l’últim recurs’

  • Així ho ha explicat en una taula rodona amb l'inspector de l'àrea de mediació, Xavier Pastor, i l'inspector de la Brigada Mòbil, Carles Hernández

VilaWeb

Redacció

30.09.2016 - 13:14
Actualització: 30.09.2016 - 13:16

L’ex-diputat de la CUP al Parlament David Fernández ha destacat la importància que ha tingut l’aparició de la mediació entre Mossos d’Esquadra i manifestants els últims anys, tot i que ha assenyalat que no és infal·lible. Fernández ha apuntat que la mediació és un equilibri permanent, però és millor intentar-ho abans d’arribar a l’últim recurs, ‘que tot el món sap com acaba’.

Així ho ha explicat en la seva intervenció a la taula rodona sobre aquesta qüestió que ha compartit avui a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès (Barcelona), al costat de l’inspector de l’àrea de mediació, Xavier Pastor, i l’inspector de la Brigada Mòbil, Carles Hernández.

L’ex-parlamentari ha determinat que a la mediació s’hi arriba més per necessitat que per convicció, rememorant els capítols violents de les Festes de Gràcia de Barcelona els anys 2004, 2005 i 2006, i en els quals els organitzadors van acabar acordant amb la policia catalana una solució.

Fernàndez ha recordat que la comissió d’estudi dels models de seguretat i ordre públic del Parlament ha estat creada amb el pretext de les pilotes de goma, que l’any que ve tindrà resultats definitius sobre la seva aplicació, i ha resultat ser un primer espai de trobada de mons antagònics que va servir per fomentar el diàleg i la comprensió.

En aquest sentit, ha criticat que es venia d‘un model caduc, inútil i fallit que forma part de la història policial’ i en què ell mateix va viure situacions en les quals malgrat haver arribat a acords amb comandants policials en manifestacions es va produir l’anomenada política, assegurant que la decisió final és del poder polític.

Ha indicat que l’aplicació de la mediació a Catalunya ‘ha nascut enmig de la intempèrie’ sense cap aplicació teòrica, i que s’ha passat d’un clima de desconfiança a un d’autèntica credibilitat.

Fernández ha admès que els últims anys han estat convulsos socialment, amb moltes mobilitzacions als carrers, i ha expressat que l’amenaça pública és la desigualtat i d’aquí neix la conflictivitat, i la discreció en aquest treball ha de contribuir a la cultura de mediació.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor