25.08.2020 - 21:50
|
Actualització: 26.08.2020 - 08:11
La nutricionista Dolors Borau presenta a VilaWeb una nova recepta amb fruita: daus de síndria amb ‘mozzarella’ i menta. Un article més de la sèrie ‘Fruites d’estiu’.
Ingredients per a un comensal
- 1 rodanxa de síndria que ha de ser freda de nevera;
- 1 paquet de boles de mozzarella;
- fulles de menta;
- 1/2 llima;
- 1 cullerada de postres de mel;
- 1 cullerada de postres d’oli d’oliva verge extra (el millor per a amanir);
- 1 rajolí de vinagre balsàmic (opcional).
Preparació
- Peleu la rodanxa de síndria i talleu-la a daus no gaire grossos, que es puguin menjar amb una mossegada, i poseu-los en un plat pla.
- Agafeu la bola de mozzarella, poseu-hi una fulla petita de menta o mitja de grossa, travesseu-ho tot amb un escuradents i claveu-ho al dau de síndria.
- En una tassa hi poseu la cullerada de postres de mel, el rajolí d’oli d’oliva i un raig de vinagre de Mòdena, i espremeu-hi el suc de mitja llima.
- Barregeu bé tots els ingredients de la salsa i aneu tirant, amb una cullereta, gotes al damunt de cada dau.
- Ratlleu la pela de la llima al damunt del plat.
- Serviu-ho immediatament.
Observacions
- Aquesta recepta és apta per a vegetarians.
- La mozzarella aportarà al plat un valor elevat de proteïnes d’alt valor biològic.
Interpretació de la taula
- Observeu que és un plat amb un valor calòric moderat.
- El contingut d’hidrats de carboni és molt baix.
- La mozzarella té un contingut elevat en proteïnes d’origen animal.
- La mozzarella també fa augmentar el contingut de greix, una part del qual és saturat.
- El greix insaturat provindrà de l’oli d’oliva verge extra.
- La mozzarella també aportarà una bona quantitat de calci.